woensdag, mei 22, 2013

Na de wereld draait door

Het zijn bijzondere tijden. Na wekenlang uitsluitend goed,- nee waanzinnig goed nieuws te hebben gekregen ineens veel zorgen om Veerle. Ze is de dochter van mijn neef en een grote lieve schat. Er is helemaal niets wat we kunnen doen, behalve afwachten.

Intussen gaat het met de boeken erg goed. Zowel met Jij bent je brein als met Het raadsel van alles wat leeft. Recensies om kippenvel van te krijgen en al een tijdje het best verkochte kinderboek van Nederland. Wat wil je, als boekwinkels hun etalage hun winkel zo inrichten?
Na deze uitzending van De wereld draait door kwam alles in een stroomversnelling. En intussen is er weer een nieuw boek bij gekomen: het jubileumboek van Artis. (Nu weten jullie waarom ik dit blog zo verwaarloos - ik werk me helemaal het schompes). Twee weken geleden was de presentatie van Ik hou van Artis. Hier zie je de directeur en oud-directeurs met het boek. Van links naar rechts: Bart Lensink, Haig Balian en Maarten Frankenhuis. 
De dag na de presentatie vertrokken we naar dit paradijsje in Frankrijk. Een arboretum aan de rand van de Dordogne.Mooi hè? Zomaar een doorkijkje.
Dit is een kolibrievlinder in een sinaasappelboompje. Kom daar maar eens om in het Vondelpark.
Hier kun je op warme dagen in zwemmen, maar de karpers maken er een grote modderpoel van. Gelukkig hebben de eendjes daar geen last van. 
Dit is de zakdoekjesboom. Hij zwaaide al met witte zakdoekjes, maar desondanks zijn we nog twee weken gebleven.
Toffie dacht er het zijne van. Hij moest even wennen aan de nieuwe omgeving, maar daarna wilde hij niet meer weg. Morgen meer over hem en de rest van de fauna daar...


Geen opmerkingen: