woensdag, januari 16, 2013

Ik dit jaar (3)


Zijn we er al? Nee, ben je gek. Zo komt in mei 'Ik hou van Artis' uit. Het jubileumboek van onze beroemdste dierentuin. Nou ja, dierentuin... Artis is in de eerste plaats een park. En het is meer een mensentuin dan een dierentuin. Dat is ook het uitgangspunt van het boek. Aan de hand van verzorgers, artsen, bezoekers, biologen, een astronaut, de directeur en vele, vele anderen laten we zien wat er in Natura Artis Magistra (zoals het park officieel heet) allemaal gebeurt.

'We'? Ja we. Want ik schrijf het boek samen met Nienke Denekamp, die eerder al over het nijlpaard Tanja schreef (aanrader!). En net zoals het veel leuker is om bij een kunstwerk te staan als een conservator of de kunstenaar zelf er iets over vertelt is het ook leuker om naar Artis te gaan als je weet wat er achter de schermen aan de hand is, wat er in het verleden heeft plaatsgevonden en wat de beweegredenen achter bepaalde ontwikkelingen zijn.

Geen kinderboek dus, en ook geen geschiedenisboek, maar een vrolijk jubileumboek vol mooie herinneringen en grappige anekdotes.


Geen opmerkingen: