woensdag, december 12, 2012

Van wit naar zwart


De afgelopen dagen waren we hier. In een dikke laag sneeuw die op de meest onmogelijke manieren over de bergen lag gedrapeerd. En toen we gisteravond terugkwamen wachtte ons dit:


Dit is Toffe. Onze nieuwe gezinsuitbreiding (officieel heet hij Toffe, maar wij schrijven 'Toffee' en zeggen 'Toffie', maar wie weet verandert de naam nog). Toffee komt uit Spanje via de hondenopvang Robustiano. Op de dag af drie maanden nadat Sien overleed. Een raar toeval.

Eigenlijk was het voor ons uitgesloten dat er zo snel na Sien een nieuwe hond zou komen. De belangrijkste reden was dat zo'n hond het verdriet om Sien toch niet weg kan nemen. Dat kan ook niet en dat zal ook niet. Maar we kunnen wél naast het verdriet om Sien proberen om er weer wat vrolijkheid in huis bij te krijgen. En toen we Toffee zagen ging het snel. Heel snel. Heel erg snel.

Die vrolijkheid die we er bij willen krijgen is er op dit moment nog niet, zoals je op de foto kunt zien. Toffee is gisteren vanuit het asiel in Spanje per vliegtuig naar Brussel gevlogen. Daarna volgde een lange rit met de auto naar Amsterdam en om twaalf uur 's avonds was het diertje bij ons. Hij is voor het eerst van zijn leven in een huis. Voor het eerst in een stad, met rare geluiden en enge machines. En dat alles ook nog eens bij wildvreemde mensen.

Maar we hebben al één kwispel gezien en hij heeft vannacht heerlijk geslapen. Gisteravond was hij nog doodsbang, dat begint heel langzaam te verdwijnen. Gemiddeld duurt het ruim een maand voordat een opvanghond helemaal gewend is. Kortom: komt goed.

Het is een beetje te donker voor foto's. Die volgen nog wel, maar hij lijkt meer op een vari dan op een hond.

8 opmerkingen:

Thea zei

Hoera voor Toffe! Kijk nou hoe lief! Hoop dat ie snel gewend is. En dat het snel licht genoeg is voor meer foto's.

Diet zei

Geweldig snoetje. Zouden ze ze daar op uitzoeken? Mijn tante Diet heeft er ook één, Woody, in het bruin. Van dezelfde organisatie. Superclub.

Frijs zei

Sien en Toffe zijn de enige honden die ik mag!
Veel plezier met t beestje!

Ionica zei

Wat fijn dat hij er al is! Ik hoop echt zo dat Toffe en jullie elkaar kunnen opvrolijken! En dat de postbodes volgend jaar weer voor hun kuiten moeten vrezen in jullie straat.

Katrien zei

Leve Toffee!:-)

Anoniem zei

Wat een schatje!

Anoniem zei

Ik zie dit bericht nu pas! Heel blij voor Toffee en jullie. Ook de Dalai Labra zendt goedkeurende geursignalen. Maak er wat moois van samen!
Lili

Marjanneke zei

Wat 'n schattig frummeltje en mooi dat jullie dit doen.