woensdag, augustus 08, 2012

Jouw zomergasten fragment 10...

Wat zou jóúw favoriete zomergastenfragment zijn? Hier de tiende bijdrage, die via Youtube werd opgestuurd via het account Eaglebooks.  

Mijn fragment: "Not I" van Samuel Beckett (1973). Schrijven als Beckett heeft mij altijd het hoogst haalbare geleken. En ik ben er nog lang niet. 


3 opmerkingen:

Jan Paul zei

Nou is het bijbehorende commentaar van mijn zeer gewaardeerde collega wat summier. Daarom nog wat extra informatie van mij.

1: Bekijk dit filmpje alleen in alle rust. Niet tussen allerlei werkzaamheden door.

2: De mond is van Billie Whitelaw. Als je wilt zien hoe fenomenaal zij dit doet, moet je eens kijken naar andere versies van dit stuk – die niet door de minsten zijn uitgevoerd. Er is ook een filmpje waarin Whitelaw nog meer vertelt over de uitvoering: http://www.youtube.com/watch?v=M4LDwfKxr-M&feature=related

Arend zei

Zo te lezen ben jij behoorlijk op de hoogte van het werk van Beckett. Klopt dat, J.P.?

En even voor de duidelijkheid: de inzender van het fragment heet: Arend van Dam.

Juf Enzlin, mijn juf Engels, heeft mij ingewijd. En daar ben ik haar nog dankbaar voor.

Jan Paul zei

Nee, totaal niet. Ik kom niet verder dan Stephen Fry (en zijn vrouw). Maar het filmpje intrigeerde zo dat ik wat verder ben gaan kijken.

Ik dacht dat je je naam met speciale bedoelingen had weggelaten. En het leek me wel leuk om bezoekers te laten raden. Al was dat niet echt lastig, gezien je profielfoto.