maandag, december 19, 2011

De eerste top drie...

Ja, de eerste top drie is binnen. Van niemand minder dan Ted van Lieshout nog wel. Hier op de redactie heeft de inzending tot enorm felle discussies geleid. Maar dat mag. Dat is de bedoeling zelfs ook en daar zijn de top dries ook voor. Je hoeft het ook niet met elkaar eens te zijn. Waarom twee priemgetallen? Waarom maar één even getal? Waarom geen enkele vrouw in deze top drie? En hoe kun je Prince nou overslaan? Enfin. Hier Teds topdrie.

1:


2:


3:

6 opmerkingen:

ikblijflieveranoniem zei

maar - maar zijn het niet DRIE priemgetallen?

Jan Paul zei

Nee, Henk (zo zal ik je maar noemen omdat je immers anoniem bent). Een priemgetal moet groter dan 1 zijn. http://nl.wikipedia.org/wiki/Priemgetal

Nou moet je Wikipedia niet per definitie geloven, maar de Wiskundemeisjes zeggen het ook. En die zijn altijd betrouwbaar.

Henk zei

oké, als de Wiskundemeisjes het zeggen. Het is in elk geval een mooie top-3 om mee te beginnen.

Jeugdbib Ham zei

Ik ben het nu voor één keer eens WEL met Ted eens. En Prince? Die vind ik eerder thuishoren in de top 3 van meest verzamelde postzegels.

Ionica zei

Wat fijn dat er hier een discussie volgt over priemgetallen. Ik vind het altijd een beetje zielig voor 1 dat ie geen priemgetal is (want hij kan ook al niet lekker met zijn delers pochen), maar het is inderdaad niet anders. Er zijn trouwens echt goede, technische redenen om 1 geen priemgetal te noemen. De ontbinding in priemfactoren zou bijvoorbeeld niet meer uniek zijn, dan krijg je
30 = 5 * 3 * 2 = 5 * 3 * 2 * 1 = 5 * 3 * 2 * 1 * 1 enzovoorts.

bibi zei

shit, ionica, ik snap het.