vrijdag, november 04, 2011

JIP

Dat Bas Maliepaard een bijzonder goede recensent en journalist is wisten we al. Vooral het artikel waarin hij schreef - en ik citeer hier losjes uit mijn hoofd - dat 'de boeken van Jan Paul Schutten honderd keer beter zijn dan die van Astrid Lindgren' laat zien dat hij een scherpe blik en gedegen kennis van zaken heeft. Maar nu zijn de rollen eens omgedraaid en kan ik Bas Maliepaard recenseren. Want sinds kort is Bas ook hoofdredacteur van een blad over voorleesboeken: Jip.

Inderdaad, het blad is vernoemd naar die beroemde kinderboekenheld Jip, ook al ontkent de hoofdredacteur dit ten stelligste in zijn voorwoord in het blad.

Ik val een beetje buiten de doelgroep omdat ik (nog) geen voorleesboek heb geschreven en kinderen haat, maar toch kan ik zeggen dat het een erg leuk blad is. Er staan voorleesverhalen in, artikelen over voorleesboeken, mooie tekeningen en een beeldverhaal - allemaal van de beste auteurs en tekenaars. Daarnaast staat het vol met interviews, een vaste column van Tjibbe Veldkamp, boekentips, een agenda met boekenevenementen, kortingsbonnen en nog veel meer. Absoluut een aanrader voor iedereen die graag voorleest.

Okéokéoké: er staan een paar grappen in dit stukje en niet alles is even serieus, omdat ik nu eenmaal een belabberde recensent ben. Maar de loftuitingen op dit blad zijn absoluut gemeend.

1 opmerking:

Marcel van Driel zei

Had het a een paar keer langs zien komen op Twitter en Facebook, maar ga het dit weekend maar eens kopen. Ik schrijf tenslotte wel voorleesverhalen, heb zelf twee kleine kinderen én vind kinderen leuk! Behalve de niet-leuke dan, hé?