donderdag, juli 21, 2011

Sien en Whisky


Als je écht goede whisky wilt, dan kies je voor een single malt. Dat is een whisky die gemaakt is zoals het hoort. Er is ook een goedkopere versie, dat is de blend. De meest verkochte whisky's bij slijters zijn blends. Die bestaan uit een single malt, aangevuld met een goedkope whisky. Maar je hebt ook nog de vatted malt. Een vatted malt is een exquise mix van uitstekende single malts. De Chivas Century hierboven bestaat bijvoorbeeld uit honderd whisky's uit de vorige eeuw – in sommige gevallen van distilleerderijen die al lang niet meer bestaan.

Mensen zonder enige kennis van wat dan ook zouden Sien een 'kruising' of 'vuilnisbakkenras' noemen. Fout. Sien is een 'vatted malt'. Een exquise mix van het beste van een herder, met nét dat beetje berner senner dat herders missen. Om nog maar te zwijgen over die delen collie en rotweiler die Sien tot totale perfectie completeren. En ja, dan krijg je zoiets:

4 opmerkingen:

Pascale zei

Ze lijkt ook de onschuld van een puppy te behouden. Hoe kun je háár nou verdenken van de sesambolletjesaffaire?

Jan Paul zei

Nou Pascale, het was eigenlijk zo goed als een heterdaadje. En natuurlijk was Bibi eerst de hoofdverdachte.

Ionica zei

Wat een lief stukkie! Dat verdient Sien natuurlijk ook. Ik ben trouwens benieuwd hoe jullie postbode dit verhaal zou lezen. Die ziet Sien waarschijnlijk heel anders (als hij überhaupt nog durft te kijken).

Jeska Verstegen zei

Ik zie ook een stukje Flatcoat hoor. Ja, echt. Het zit rond de neus.

Geef Sien maar een lekker knauwstaaffie.