maandag, mei 23, 2011

Leesbevordering


We willen het lezen bij kinderen bevorderen en daarom geven we prijzen aan... de schrijvers! Goed idee en buitengewoon prettig voor ons natuurlijk. Maar zou er niet ook een prijs voor de lezers moeten zijn? Een landelijke actie waar iedereen aan mee kan doen. Met een grootschalige eerste ronde via scholen en internet – met makkelijke vragen, zodat veel kinderen er aan mee doen. Maar ook met een persoonlijke vraag waarmee je de betere lezers kunt selecteren. Vervolgens komt er dan een regionale ronde, zodat je de beste lezer van je provincie kunt vinden en vervolgens de grote landelijke wedstrijd 'De beste lezer van Nederland' met een grote quiz prime time op Zapp. Is dat niet wat? Mag er van mij ook een editie voor volwassenen komen.

7 opmerkingen:

info zei

Leesbevordering.....ja, helemaal mee eens. Die leuke hond helpt daar zéker ook bij!
Groeten van het Letterplein, Miriam

Diet zei

Jaaa! Goed plan. Hoe zullen we dit doen? Vergaderingetje beleggen?

Richard zei

Ik wil ook meehelpen!

Ted zei

Wat goedkóóp om een boek te promoten door er een aantrekkelijk teefje naast te leggen. Ik dacht dat de tijden van meiden op de motorkap allang voorbij waren, maar nee, hoor!

Jan Paul zei

Het was andersom, Ted. Sien had voor de zoveelste keer een postbode gebeten en toen wilden we haar op Marktplaats zetten. Om haar een beetje erudiet te laten overkomen heb ik er het enige boek dat we in huis hadden bij gezet. In werkelijkheid houdt Sien niet van lezen. Ze hangt alleen maar voor de tv en speelt de rest van de dag computerspelletjes.

Jeugdbib Ham zei

Dat van die prijs voor de beste lezer: ik ben helemaal voor!
Dat van Sien verkopen op Marktplaats: ook daar ben ik voor, maar ik zou eerder voor ebay gaan, dan is de kans groter dat hij wordt opgekocht door iemand uit een heel ver land. Waar eten ze alweer honden?

Sien zei

In China eten ze honden. Ze hebben er ook de doodstraf en ze martelen mensen. Dat laatste is eigenlijk niet zo'n gek idee, gezien de vorige reactie.