maandag, mei 16, 2011

Een poging tot een goed gesprek

Waar bij andere dieren de neuzen wel ongeveer dezelfde richting op staan, zijn er toch altijd weer een paar beesten die het verpesten voor de rest. Ik heb het daarbij uiteraard over de ringstaartjes en zwarte maki's. Tijd om ze eens op te zoeken en een goed gesprek aan te gaan van mens tot dier.


Ik vroeg zo vriendelijk als ik kon om me naar hun leider te brengen. Dat wilden ze wel, maar alleen tegen betaling van de nodige vruchten. En terwijl ik met stukjes kiwi, mango en perzik probeer te achterhalen met wie ik in gesprek moet, word ik van alle kanten gerold. De gluiperd onderaan op de foto hierboven steelt het fruit uit mijn andere hand op het moment dat zijn compagnon mijn iPhone al heeft gerold en reeds het nummer van zijn neef in Madagascar heeft gedraaid. Een blik later op de rekening van Vodafone gaf aan dat hij voor 134,71 euro aan telefoonkosten had gemaakt.


Zijn zwarte vriendje grijpt vervolgens mijn hand, pakt alle stukjes fruit eruit en bijt vervolgens zo hard als hij kan in mijn vingers. Je ziet de grimas op mijn gezicht tijdens het verbijten van de pijn.


Daarna probeer ik toch enkele afspraken te maken met hun leider. Met enige overredingskracht probeer ik ze uit te leggen dat het zo echt niet langer kan en dat ze er uiteindelijk ook zichzelf mee hebben. Daar lijken ze gevoelig voor. Niet lang daarna volgt dan ook de officiële symbolische overhandiging van de Druif. Helaas zijn ringstaartmaki's nog niet op de hoogte van het begrip 'fotomomentje.'

Heeft het uiteindelijk geholpen? Eerlijk gezegd, nee. Ik was nog geen minuut weg of ze begonnen weer met hun geklier. Heel, heel jammer dat het zo moet.

2 opmerkingen:

Jeugdbib Ham zei

Schokkend!

Makkie zei

Hmmm tja voor 1 druif zou ik ook niet warm lopen eerlijk gezegd. Misschien zou je het een volgende keer anders kunnen aanpakken? Ga bijvoorbeeld eens gebroederlijk naast hem zitten op een tak (kies wel een stevige uit anders hoef je helemaal niet meer te onderhandelen). Dat geeft meer het comfortabele gevoel van gelijkheid. En in plaats van een druif zou ik eens een gouden ketting proberen. Dit om hun gevoel van eigenwaarde op te krikken. Ik wil hier overigens niet mee beweren dat deze methode wel werkt want eigenlijk zijn beiden krankzinnig maar goed, als je toch al enigzins gestoord bent zou ik de trend gewoon doorzetten. Lukt het niet wil ik altijd nog eens meedenken over een andere oplossing, laat maar weten!