maandag, mei 09, 2011

Boze partijen


Grappig. Ik kwam er op Facebook achter dat de PVV verreweg het boost is. Als je op Google "PVV boos" intoetst krijg je zo'n 86.000 resultaten. Ze zijn bijvoorbeeld boos op de vergelijking van Wilders met Hitler, op het feit dat commissaris Welten het over 'Cavia-politie' heeft, op een kinderdictee, op een speech van de burgemeester van De Bilt, op een nep-twitteraccount, op een 4 mei-lezing, op Arabische muziek in een bus, op een liedje van Kinderen voor Kinderen, op het uitlenen van een agent aan een politieserie, op universiteiten die studenten voor hun karretjes spannen, op het opheffen van de visumplicht voor Albaniërs en Bosniërs, op de uitgaven van de Europese Unie, op de Tegenstemwijzer en op een lesbrief voor scholen en nog een héleboel dingen meer.

D66 haalt de tweede plaats met 14.400 hits (boos op Verhagen, boos op benoeming Asscher in Amsterdam en beloningsverschillen in de zorg zijn de eerst genoemde)
De VVD blijft met een kleine 9000 Google hits flink achter (eerste resultaten zijn 'boos op rioolheffing' en 'havo-eindexamenvraag.'
Het CDA is schandalig weinig boos (3900 hits) en is vooral boos op zichzelf.
De PvdA scoort ook een magere 7700 resultaten, met boosheid op topmansalarissen en Rutte.
De SP heeft er precies 10.000 (stijging OV-tarieven en slappe houding PvdA).
GroenLinks 10.500 (ook op OV!)
De PVDD heeft bizar weinig boosheden: 396. Moet een foutje zijn.
Christelijke woede: SGP is nog aardig boos met 6500 vermeldingen, maar CU komt niet boven de 330 uit. Vast ook een foutje.

6 opmerkingen:

Ionica zei

Scherpe analyse. Zag dat "pvv woedend" ook nog 20.300 resultaten oplevert.

"pvv enthousiast" geeft er maar 34.

Jan Paul zei

Haha! Ze zijn trouwens wel heel vaak vóór ("pvv voor" levert 78.000 op), maar nog veel vaker tegen: 108.000 keer!

Bij D66 is het andersom. Die zijn 30.000 keer meer voor dan tegen.

Jan Paul zei

En jawel! Vandaag is de PVV opnieuw boos. Dit keer op een dure receptie.

Rob zei

De PW (goed lezen, ik schrijf altijd PW en niet PVV), is iedere dag boos. Het is ook nodig om iedere dag boos te zijn want om "de stem des volks" te vertegenwoordigen (die zijn namelijk ook boos), moet je dus iedere dag boos zijn. Alleen op deze manier kun je rechtse gedoogsteunpolitiek bedrijven en stemmen trekken van boze mensen. Om boos van te worden...

Corien zei

'CU blij' levert 538.000 hits op.
'CU tevreden' 245.000.
'CU dolenthousiast' ook nog steeds 8800.
'CU dolenthousiast over voordracht Jan Paul Schutten' levert dan weer minder hits op. 'ongeveer 5 resultaten'.

Jan Paul zei

Wat ik ronduit stuitend vind zijn de 415 hits die je krijgt als je googelt op: cu snuit neus in boeken corien oranje. Schande.