maandag, februari 07, 2011

Sneeuw & ijs en een prijs

Ik ben het langzame stipje vanuit de verte (negatief commentaar op mijn snowboardprestaties wordt direct verwijderd en de dader krijgt een levenslang abonnement op Nigeriaanse viagraspam):Goed. Ik deed dus dat.

En Bibi deed dit:


Nee niet omdat ik weg was, maar omdat ze in het gebouw achter haar een prijs in ontvangst mocht nemen, voor het beste luisterboek voor kinderen in 2010. De vertaalde versie van Bibi's bijzondere dierenboek, waar de Duitse Gijs Scholten van Aschats, Pierre Bokma's en Halina Reijns aan mee hebben gewerkt.


Hierboven krijgt ze hem. En hieronder is een stukje uit het interview dat op het podium met haar gehouden wordt. Het zijn de eerste woorden die ze spreekt en tel met uw stopwatch mee hoe lang het duurt voordat ze voor een volle zaal vol kinderen en ouders het woord 'Pimmel' gebruikt.Het was een bijzondere middag. Dat mocht ook wel, want dankzij de Duitse NS kwamen we pas midden in de nacht thuis. Nog een tip voor wie naar de Frankfurter Buchmesse moet: fuck Frankfurt. Wiesbaden op een half uur rijden is veel mooier en leuker.

8 opmerkingen:

Reggie Naus zei

Ik vind dat je het goed doet. Al die rare snelheidsmaniakken om je heen zijn veel zorgwekkender!

Igor zei

Hier een reactie van een NSV-gediplomeerde snowboardleraar. Het is lastig te beoordelen op zo'n afstand, maar probeer het bovenlichaam wat verticaler te houden. Ga vóór de bocht wat meer door de knieën, kom dan omhoog en zet de draai met je bovenlichaam in - dan volgt het board vanzelf. Na de bocht weer door de knieën.
Maar ik ben verder heel erg te spreken over je vorderingen.

Jan Paul zei

Kijk, en hiermee vermijdt Reggie niet alleen een stormvloed aan spam, hij is deze week ook collega van de week geworden. Gefeliciteerd Reggie!

Igor, je hebt een scherpe blik. Het zijn precies de adviezen die mijn snowboardleraar ook steeds gaf. Maar ja, het blijft moeilijk om alles goed te doen als je maar een week per jaar op een snowboard staat.

ingrid zei

Fijn dat je het leuk hebt gehad, Jan Paul! En veilig weer thuis bent.

HOERA voor Bibi!! Ik heb haar al gemaild. Ontzettend leuk!

Richard zei

Knap hoor Jan Paul, dat doe ik je niet na!

Alleen snap ik niet waarom al die anderen veel harder gaan. Heeft de zwaartekracht minder vat op jou of zo?

Corien zei

Ik vind dat je je benen zo keurig parallel houdt. Skiet Bibi nou echt op één ski, of heeft zij die opname niet gemaakt?

Jan Paul zei

Richard, het had inderdaad een tikkie sneller gemogen. Maar ja, elke extra seconde aandacht voor de camera is er één. Hard naar beneden suizen op een helling als deze is overigens veel makkelijker dan korte bochtjes maken. En zelfs minder eng.

Corien, de opname is van mijn zus die niet wist hoe ze de camera uit kreeg. Ze heeft ook prachtige foto's gemaakt van haar andere ski.

Ted zei

Ik vind het waanzinnig knap: snowboarden én de tijd nemen om te genieten van de prachtige omgeving!

Gefeliciteerd, Bibi!