woensdag, februari 23, 2011

Coming up...

Nog twee weken en 'Ik wil vleugels' ligt er. Daar verheug ik me enorm op. Maar in de tussentijd ben ik natuurlijk al lang weer met andere dingen bezig. Een van die projecten is een boek over de toekomst. Hoe gaat 2025 er uit zien? En 2050? Hoe leven we dan? Hoe vervoeren we ons? Hebben we dan allemaal robots? Wat eten we? Zijn bepaalde ziektes dan verleden tijd?

Ik heb een lijst met vragen van kinderen die ze graag beantwoord willen hebben. Maar misschien hebben jullie ook wel interessante vragen die absoluut in het boek aan bod moeten komen. Ik hou me van harte aanbevolen.

10 opmerkingen:

Joyce van den Beuken zei

Ja, ik heb wel een punt. Ik vraag me af of het tegen het jaar 2050 nog steeds zo slecht gesteld is met de verdeling van de welvaart op de wereld.
Lijkt mij dat kinderen ook niet begrijpen dat een klein stuk van de wereld heel veel geld, energie, eten en een goede gezondheidszorg heeft en de rest van de wereld leeft in armoede.
Nou, ben benieuwd. Breed onderwerp, kun je je weer lekker in vastbijten.

Succes, groet Joyce

Th. A. zei

Die tekening lijkt me van Angela de Vrede. Of vergis ik me? Is het een tekening uit het boek of zo maar een plaatje?

Ted zei

O, dat was ik, die Th.A.! Ted dus!

Jan Paul zei

Ja, da's Angela. Deze tekening komt niet in het boek, geloof ik. Hij was bedoeld als titelpagina, maar daar komt nu een andere illustratie. Al weet je het met Angela nooit zeker. Op het laatste moment kan ze toch weer van gedachten veranderen of komt ze ineens met een nóg mooiere illustratie. Ze weet het woord 'perfectionist' nog te perfectioneren.

Th. A. zei

Wat bof jij dat Angela voor je tekent. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen.

Jan Paul zei

Eerlijk gezegd illustreerde zij niet mijn boek, maar schreef ik de tekst bij haar boek.

Jan Paul zei

Joyce, ik vrees dat de verdeling van de welvaart niet veel beter zal worden. Integendeel. Er zijn tegen die tijd weer miljarden mensen bijgekomen, waarvan de meesten vér onder de armoedegrens.

Anoniem zei

Je hoort vaak zeggen dat er in de toekomst te weinig voedsel cq drinkwater cq energie voor iedereen zal zijn. Dat zal er best zijn, net als nu. Toch hebben we nu al moeite om die welvaart eerlijk te delen. Waarom zouden we dat over 25 jaar dan wel kunnen???

Jan Paul zei

Inderdaad. We hebben rijkdom en welvaart nooit kunnen delen. Dat zal in de toekomst niet anders zijn.

Henriette zei

Hoe zouden de mensen er uit zien in de toekomst. Gaan ze lichamelijk veranderen. Ik heb gehoord dat sommige mensen al geen hoektanden meer hebben, en we worden steeds langer, dat soort dingen zou ik wel willen lezen.