zaterdag, januari 01, 2011

Nagekomen top drie: ABBA hits die iedereen kent, maar nooit op single zijn verschenen (tenminste niet in de bestaansperiode van de groep)

Stefan heeft een top 3 samengesteld van ABBA-hits die iedereen kent, terwijl ze nooit op single zijn verschenen (tenminste niet in de bestaansperiode van de groep). Eigenlijk kan het niet meer omdat het al 1 januari is, maar het eindigt zo toepasselijk...

Je kunnen permitteren zulke fantastische popsongs te schrijven en ze niet eens nodig hebben om goeie singles te maken, is toch wel een bewijs van het onmetelijke talent van Benny en Björn!

Op 3: When I kissed the teacher

De tekst zou anno 2011 tot heel wat heibel leiden, maar in 1976 kon er nog gewoon over gezongen worden.
het eerste liedje van de A-kant van de LP 'Arrival'.


Op 2: Thank you for the music

Oorspronkelijk alleen maar bedoeld om live te spelen tijdens de tour in Australië in 1977. Het concert eindigde met de mini-musical 'The girl with the golden hair'. De musical bestond uit 4 nummers, waarvan 'Thank you for the music' het eerste was. Achteraf werd het toch maar op de LP 'The Album' gezet. Het derde liedje van de B-kant.


Op 1: Happy new year


"In another ten years time
Who can say what we'll find
What lies waiting down the line
In the end of eighty-nine..."


Dit zong ABBA in 1980. Maar ook afgelopen nacht zal dit nummer op menige nieuwjaarsparty nog gedraaid geweest zijn. Het geheim? Een enorm frisse sound, een uitstekende melodie en de gouden stemmen van Agnetha en Frida. Het geheim achter haast elke ABBA-song trouwens.
Op het album Super Trouper stonden al hits als 'The winner takes it all' en 'Super Trouper'. Je kan toch niet het hele album op single uitbrengen, moeten ze gedacht hebben. Daarom bleef dit nummer gewoon het eerste nummer van de B-kant.

Ik zou ook nog een top 3 van ABBA-hits kunnen maken die nooit in een album zijn opgenomen. Keuze genoeg: 3: Fernando, 2: Summer nigt city, 1: Gimme gimme gimme

Geen opmerkingen: