zaterdag, januari 15, 2011

De ster uit het verleden: Holly Johnson

Hij lijkt inderdaad wel een beetje op Neil Tennant van de Pet Shop Boys, maar het was toch echt Holly Johnson. Opdrachtje: toets bij Google eens 'Holly Johnson' in. Al voordat je zijn hele naam hebt ingetoetst zet Google er automatisch woorden als 'dood', 'overleden' and 'death' achter. Maar hij is nog steeds alive and kicking.

Het heeft natuurlijk te maken met het feit dat hij hiv-positief is. En met het feit dat je als kunstenaar minder publiciteit trekt dan als popartiest. Want dat is hij momenteel, kunstenaar. En niet onverdienstelijk. Zijn werk hing in het Tate Modern en The Royal Academy en is onder andere aangekocht door Paul Smith en Charles Saatchi (wisten jullie trouwens dat dat de man was van Nigella Lawson?).

UK after rain is zijn bekendste werk, maar hij heeft meer aansprekende schilderijen en zelfs sculpturen gemaakt. Tussendoor maakt hij ook nog wel eens muziek. Vaak als 'featured artist', maar ook solo. Momenteel zijn er plannen voor een nieuw album. Anderhalf jaar geleden presenteerde hij een radioprogramma op de BBC over de Beatles en niet zo lang geleden trad hij op bij de ZDF, zie onder. Hollywood heeft hij nooit gehaald, maar het gaat hem goed.


Geen opmerkingen: