donderdag, november 25, 2010

Waaróm?

Het is weer zover. De hele dag gaat de telefoon. Het redden van rundvee is mediagenieker dan het schrijven van een boek. Bij het berichtje in de Telegraaf staan al meer dan 500 reacties.

Maar waarom zou je die stier redden? En waarom voor zo'n hoog bedrag? Er worden duizenden runderen per dag gedood. Dag in dag uit. De slager kiest wel een ander. Waarom mag déze stier dus blijven leven? Kun je voor dat geld beter geen mensen in nood redden?

Stel. Een hond wordt op straat aangereden. De bestuurder rijdt door en jij bent de enige die het dier kan helpen. Wat doe je? Waarschijnlijk breng je hem naar de dierenarts. En waarschijnlijk ben je bereid om alle medische kosten voor het dier te betalen. Zo niet, dan ben je geen knip voor de neus waard. Voor het geld waarmee je de hond redt kun je ook mensen in nood helpen. Toch kies je voor de hond. Waarom? Omdat niemand anders het doet. En omdat je de hond kent.

De mensen die deze stier willen redden hebben de paniek en de angst van het dier gezien. Ze kennen het dier nu. Ze weten heus wel dat er duizenden stieren naar de slacht gaan. Maar ze willen graag dat het dier dat altijd kansloos is eindelijk eens een keer wint van de slager.

5 opmerkingen:

Ingrid zei

Misschien een mooi moment voor een Felius-update?

Ionica zei

Heel goed! Sommige reacties bij de Telegraaf zijn trouwens nog naarder dan die slachter. Is er nog iets veranderd?

Jan Paul Schutten zei

Met Felius gaat het uitstekend, Ingrid. Bibi is er twee weken geleden nog geweest.

En met de stier gaat het ongetwijfeld ook goed komen. Morgen meer...

Gina zei

het is zo klaar als een klontje. net als Felius, heeft deze stier een sterke wil en ontsnapte hij, dat moet beloond door hem een goed en gezond leven te gunnen. maar de meeste mensen weten helemaal niet hoe ze moeten luisteren naar dieren, of horen het niet. en het is gewoon een signaal, als een dier zich weet te bevrijden uit het juk dat hem door mensen is omgedaan, dan moet het dier winnen. punt uit.

vrouwke_theelepel zei

Dat zijn zulke typische reacties, "elke dagen worden duizenden dieren geslacht", "waarom deze, zou je niet eerst de dieren in het circus/dierentuin/laboratorium...redden"......dit zijn allemaal loze excuses om maar niet te doen! Zoals andere bevriende dierenredders hebben gezegd:'Saving one animal may not change the world, but surely for that one animal the world will change forever!'(Paul Hart/ Drakenstein Lion Park, ZA)