vrijdag, oktober 01, 2010

50.000.000 vliegjes

De nog viezere plaatjes bespaar ik jullie maar.


Energiemaatschappij E.ON heeft een nieuwe commercial die gesteund is op een bizarre drogreden. Helaas is het filmpje niet op internet te bekijken, maar het gaat als volgt. Je ziet telkens mensen iets doen: 's ochtends koffiedrinken, yoga en nog wat dingen. Telkens zeggen ze hoeveel mensen dat doen, gevolgd door de tekst: 'dat moet wel goed zijn.' E.ON is de grootste energieleverancier van Europa, dus die moet wel goed zijn. Is de gedachte.

Ik moet bij deze commercial direct denken aan een hilarische antireclame van een Australische slagerijketen met een foto van een bedorven stuk vlees onder de vliegjes en als kop: 50.000.000 blowflies can't be wrong. Van deze advertentie is helaas ook geen spoor te bekennen op internet. Het was overigens een persiflage op 50.000.000 Elvisfans, maar er zijn nog veel meer variaties op.

Nee, we gaan het natuurlijk niet hebben over een bepaalde Duitse leider die een hele tijd geleden democratisch gekozen werd - al die stemmers kúnnen zich niet vergist hebben. Of over die tienduizenden mensen die denken dat het drinken van hun eigen urine gezond is. Maar dat het om een non sequitur gaat (moest ik ook zelf weer even opzoeken op wikipedia) moge duidelijk zijn.

2 opmerkingen:

Ionica zei

Ik herinner me dat een obscuur bandje in de jaren negentig een leus voerde als "12 fans can't be wrong". Dat vond ik wel weer grappig.

Corien zei

Ik leer elke dag wat bij hier. Urine drinken. Misschien toch het overwegen waard in een duur zespersoonshuishouden.