donderdag, september 09, 2010

Klimaatnieuwtjes


Wie dit blog wat langer leest weet dat ik behoorlijk sceptisch ben geweest over de opwarming van de de aarde die volgens vele klimaatwetenschappers door de mens veroorzaakt moet zijn. De reden daarvoor is dat de wetenschappers nogal arrogant weigerden in te gaan op ter zake doende argumenten van klimaatopwarmingsontkenners. Die laatsten waren juist bijzonder actief om hun gelijk aan te geven en twijfel te zaaien. Sinds kort weet ik dat deze mensen flink betaald worden door bedrijven en politici die daar belang bij hebben.

En het IPCC-rapport dan? Daar stonden toch fouten in? Ja. Een stuk of drie. Zou je een telefoonboek weggooien waar drie foute nummers in staan? Lijkt me niet. Klimaatopwarmingsontkenners blijven daarentegen maar juichen en jubelen over die enórme fouten in het rapport. En dat maakt ze buitengewoon ongeloofwaardig.

Nieuw is de theorie dat dit helemaal niet de eerste keer is dat de mens het klimaat heeft beïnvloed. Door op mammoeten en andere grote zoogdieren te jagen en ze zo uit te roeien hebben ze wellicht bijgedragen aan de laatste ijstijd. De mammoeten waren alleen al via hun flatulentie goed voor bijna tien miljoen ton methaan in de atmosfeer. Flink wat broeikasgas. En hoe minder het er werden, hoe minder gas, hoe kouder het werd en hoe moeilijker het voor ze werd om te overleven. Een destructieve spiraal dus. Het is natuurlijk niet de enige reden voor een ijstijd, maar zal er ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

6 opmerkingen:

ted zei

De oplossing is dus eigenlijk dat wij wat minder moeten flatuleren en dan komt het goed?

Denk als u dat windje laat:
wéér een ramp voor het klimaat!

Jan Paul zei

Reken maar. Dus als je een beetje rekening met het klimaat houdt dan eet je voortaan ook geen bruine bonen meer.

Lucienne zei

Moge rode ook niet? Moet ik nu mijn prijs retourneren?

Jan Paul zei

Ja Lucienne, inleveren dat boek!

Jan Paul zei

Je mag hem toch houden Lucienne:

http://www.volkskrant.nl/economie/article1368052.ece/Klimaatschade_door_boerende_koe_valt_mee

Pascale zei

Tussen de regels door lees ik toch dat venkel een stuk gezonder is dan rode bonen. Ik denk dat de woordenlimiet bereikt was, anders hadden ze er in de Vk zeker bij gezet dat venkel bij uitstek het middel is tegen darmproblemen. En menstruatiestoornissen. Wat dat niet een milieubesparing op kan leveren!