donderdag, september 30, 2010

Hoogbegaafd


Had Sien in Superslimme Dieren gemoeten? Tja. Dat Sien buitengewoon hoogbegaafd is weten we al langer. Tenminste als het om eten gaat. Op andere fronten, zoals wiskunde schiet ze nog wel eens te kort. En haar handschrift is belabberd. Maar verder...

Mensen die Sien niet kennen zouden van het plaatje hierboven denken dat ze aan het bedelen is. Fout. Sien bedelt niet. Andere honden bedelen. Sien biedt protectie. Het zou immers maar zo kunnen gebeuren dat ons tijdens het eten van een broodje iets naars overkomt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En overal loeren criminelen. Sien voorkomt elke vorm van onheil en vraagt daar een alleszins redelijke vergoeding voor. Eetbaar protectiegeld.

Als we op straat lopen en Sien ziet iets lekkers liggen dan kijkt ze mij aan. Heb ik het ook gezien? Nee, dan is het meteen op. (Tenzij het een groot bot is – je kunt het je niet voorstellen, maar die liggen regelmatig op straat. In dat geval verstopt ze het helemaal in haar bek en doet alsof er niets aan de hand is. Pas thuis verraden de knaaggeluiden dat ze weer een buit gescoord heeft.) Heb ik het voedsel op straat wel gezien, dan volgt plan B.

Sien loopt keurig naast de boterham, met een gezicht van 'Nee, die mag ik niet. Weet ik. Fair enough. Regels zijn regels.' Ik ben natuurlijk niet gek en hou haar scherp in de gaten. We lopen gewoon verder. Zo snuffelt ze nog aan wat bomen. Zet wat geursporen uit. Doet haar dingen. Enzovoort. We lopen gewoon verder. Snuffel. Plas. Huppel. Snuffel. We lopen gewoon verder. We? Hè? Waar is Sien? Een keer raden. Die staat een stuk terug de boterham op te eten. Hans Klok eat your heart out.

Momenteel weet ze mij, terwijl ze in haar mand slaapt, te manipuleren om haar een pensstaaf te geven. Als je dat kunt, dan ben je goed. Heel goed.

3 opmerkingen:

Ingrid zei

Sien is zelfs zó goed, dat ze in diverse andere boeken van je niet had misstaan.

De foto is leuk speuren naar sporen, trouwens.
Het tafelkleed met olijven: Frankrijk.
De luchtige kleding: zomer.
Alleen de ketchup op het bord, daar kom ik niet uit.
Als het Bibi is, wat ik aanvankelijk dacht, had er toch zeker mayo op moeten zitten. Hoewel het zeer waarschijnlijk is, dat ze die er al heeft afgelikt (voordat Sien de kans krijgt).

Jan Paul zei

Helemaal juist Ingrid, tot de mayo aan toe.

Gina zei

hahaha. go Sien :-)