zaterdag, september 25, 2010

Aandacht!

Ja dit plaatje kennen we nou wel. En deze link als het goed is ook. Maar ik zit met een probleem. Het boek – dat nu in de winkels ligt! – zou woensdag officieel gepresenteerd worden in Burgers' Zoo. Met toeters en bellen en gedoe enzo. Maar dat gaat allemaal niet door.

Hoe moet ik dit boek nu onder de aandacht van de internationale pers brengen? Da's lastig. Via Twitter en e-mail kreeg ik allerlei tips die tot het volgende gecombineerde plan hebben geleid: ik moet het boek verbranden en naar het hoofd van de koningin gooien terwijl ik gekleed ga in een vleesjurk. Dat lijkt me inderdaad een uitstekend middel om publiciteit te genereren.

Maar ja, die arme koningin... En ik krijg altijd zo'n dikke kont als ik een vleesjurk aantrek. Dus er moet iets beters te vinden zijn om volgende week op de voorpagina van alle kranten te komen en het openingsitem van alle journaals te worden. Maar wat?

Alle suggesties zijn welkom.

9 opmerkingen:

Nicole zei

Jan Paul,
Volgende week is circus Renz in Zwolle, misschien kun je daar iets mee regelen. Als mogelijk willen we als bieb ook wel meedoen (een klas regelen of zo)
Groetjes!

Jan Paul zei

Goed bedacht! Het enige probleem is dat ik het niet zo op circussen als Renz heb.

Iets met de Librije daarentegen... Maar om Jonnie Boer nu superslimme dieren in een pan te laten gooien, dat is ook weer zoiets. Hoewel.

Nicole zei

was ik al bang voor... dan gooi ik die andere tip er maar in: http://www.ecodrome.nl/Durf-jij-ook-op-expeditie/Onze-dieren

succes!

ben trouwens -als Arnhemse- wel benieuwd waarom Burgers niet door ging, das wel heel jammer natuurlijk!

Gina zei

met een stel van die superslimme dieren* naar de studio van het Jeugdjournaal en/of Klokhuis en Man Bijt Hond?

*hun afgevaardigde, Sien

Pascale zei

Houdt de Dierenbescherming binnenkort niet een nationale open dag of iets dergelijks?

Of Naturalis. Daar zijn regelmatig evenementjes die in ieder geval het jeugdjournaal halen. Morgen is er een uitgebreide toestand over vogels; met deskundigen, een cabaretier, zeepkistpodium. Da's een beetje kort dag, maar misschien is er binnenkort weer iets in die geest?

Een 5-decemberactie kan ook. Gezellig in combinatie met die nieuwe Sinterklaasfilm van Dick Maas?

http://www.youtube.com/watch?v=bBqqp_j8r1A

Kun je een link leggen met dieren die aardig lijken, maar eigenlijk heel gemeen zijn.

Nicole zei

Als je niet aan een datum gebonden bent wordt het idd een stuk makkelijker. Kijk hier maar eens, genoeg om bij aan te haken http://www.oktoberkennismaand.nl/doelgroepen/kinderen

Jan Paul zei

Burgers' wilde graag meewerken, Nicole. Nog steeds zelfs. Maar door een combinatie van factoren liep het allemaal anders dan gepland. We zouden o.a. een dierenquiz doen. Maar de kinderen die zich hadden opgegeven en de voorronde hadden gewonnen vergaten te checken of ze die dag wel naar Arnhem konden komen...

Pascale, ik heb vorige week 16 kilometer gerend met de producer en marketingman van de film. Ik liep zelfs in een T-shirt van De Sint!

Dank voor de ideeën! Ze hebben mij weer inspiratie geleverd voor een slimme actie. Met dit boek is die niet meer mogelijk, maar voor een van de volgende boeken wel.

Pascale zei

Ah, kindervriend!

Wat aandachtsacties betreft: zonde dat het voor dit boek niet meer gaat lukken. Ik weet niet in hoeverre het mogelijk is, maar ik zou sowieso proberen om bij dierentuinen en natuurmusea als Naturalis en Ecodrome een pontificale stapel in de souvenirwinkel te laten neerleggen - volgens mij doet de combinatie dagjesuitstemming + educatief-en-aantrekkelijk-boek het heel goed bij ouders en grootouders.

Ik moest trouwens ook denken aan het schooltvprogramma Nieuws uit de Natuur. Erg populair, groot publiek en ze hebben een aparte beginrubriek waar vaker dit soort aanbevelingen en nieuwtjes voorbijkomen. Tot zover mijn schot met hagel.

Diet zei

Ha Jan Paul, een twee-eentje met de Diersporenspecialist op landgoed Amelisweerd in Utrecht, locatie de Veldkeuken, is dat niks voor de presentatie van je boek? Tel.nr. en mailadres van de Diersporenspecialist: 06-2345 3803/jacco@destruiner.nl.

In de Veldkeuken hebben ze trouwens megageweldige pompoensoep, gekmakend lekkere brownies en andere zelfgemaakte heerlijke vegahapjes.
groetjes!