maandag, augustus 09, 2010

Lovin’ You

Als het in je kop zit is het er echt niet meer uit te rammen. Al sinds 1974 blijft het overal ter wereld in hoofden hangen. Ook nu zit het weer in een tv-reclame voor een bakkerij. Maar gelukkig is het ook nog een leuk vrolijk liedje. Stuk beter dan iets van Frans Bauer. Want dit is een leuk, vrolijk, lief liedje. Romantisch. En een net liedje ook nog.

O ja? Neen. Het is een vies liedje. Laatst was ‘t op de radio en ik hing van schrik bijna in de vangrail. Luister maar eens goed. Rond 1min40 laat Minnie Riperton haar ware aard horen. Ze heeft het niet over kussen. Daar kon ze zeker in 1974 over zingen. Geen probleem. Lovin’ you wordt nooit meer hetzelfde.

Minnie mag erg trots zijn op deze nummer 1-hit. Ze begon haar carrière als danseres en bleek ook nog eens een hele zuivere stem te hebben. Waarmee ze maar liefst 5 octaven kon halen. Da’s enorm. Probeer het zelf maar es.

Helaas heeft de wereld niet erg lang kunnen genieten van haar talent, want op haar 31ste liet ze het leven in LA. In de armen van haar man. Romantisch. Op haar grafsteen staan twee regels uit haar grootste hit gegraveerd. Net zoals in onze oren.

Marijn van Rijsewijk

4 opmerkingen:

Stefan zei

Klinkt nog heel hedendaags voor een liedje van 36 jaar oud.

Jan Paul zei

Sien haalt zes octaven als je haar oor omdraait wanneer ze gromt. Verder ken ik niemand met zo'n bereik als Minnie Ripperton.

Ik ga snel wat anders opzetten om te voorkomen dat Minnie de rest van deze dag in mijn hoofd dododoot en lalalalaat.

Jan Paul zei

Zat het toch de hele dag in mijn hoofd...

Anna zei

Maar toch niet vies? Juist heel erg lief. Snoepjesseks met Minnie.