maandag, juli 19, 2010

Thaise waterzooi

Dit gerecht is losjes geïnspireerd/compleet gejat van de site Donderdag Veggiedag. Goede site die het bezoeken zeker waard is.

Maak een curry door vier sjalotjes, twee tenen knoflook, een flink stuk geschilde verse gember en twee chilipepers zonder zaadjes (of een schep gedroogde chiliflakes) met wat arachideolie in een blender tot een pasta te malen. Fruit dit in een koekenpan op een licht vuur en voeg wat citroensap en citroengraspoeder toe (een flinke theelepel). Vervolgens kunnen er groenten naar hartelust bij. In het recept van Donderdag Veggiedag gebruiken ze vier tomaten en 200 gram taugé (sojascheuten). Sperziebonen (even voorgekookt), paprika, courgette of aubergine (in blokjes gesneden, flink gezouten, minstens een half uur in een vergiet uitgelekt en daarna nog eens flink uitgeknepen) kunnen ook. Als laatste gaan er gegrilde reepjes licht gekruide tofu (bij elke supermarkt te koop) doorheen - wat ik ook nog eens wil proberen zijn zelfgemaakte balletjes van nepgehakt die op smaak zijn gebracht met wat extra van de bovengenoemde curry). Daarna kan er een pakje/blikje kokosroom doorheen. De hele zaak laten garen, room laten indikken en op smaak brengen met peper en zout (eventueel een bouillonblokje). Serveren met rijst en behoorlijk wat verse korianderblaadjes.

Is er over? De volgende dag weer opwarmen en serveren in een wrap.

2 opmerkingen:

Jeugdbib Ham zei

O, daar is mijn vals gebit gebleven!

Jan Paul zei

Nee, die is een paar dagen geleden al door de politie en reinigingsdienst verwijderd omdat de omwonenden klaagden over een enorme vliegenoverlast.