vrijdag, juni 25, 2010

Ik weet nog waar ik was toen...


Michael Jackson is een jaar dood. Veel mensen zullen nog precies weten waar ze waren toen ze het nieuws over zijn dood hoorden. Ik ben het vergeten. Ik weet nog wel waar Igor Wijnker was toen hij het hoorde. Die was zijn huis aan het witten. Dat weet ik omdat hij er over blogte.

Nou is er niets leugenachtiger dan het menselijk geheugen. Dat zit er veel vaker naast dan we denken. Bij een groot onderzoek moesten proefpersonen een dagboek bijhouden op internet. Ze hadden zelf geen toegang meer tot de informatie. Later kregen ze vragen over wat ze allemaal hadden meegemaakt. Uiteraard zaten daar ook 'ik-weet-nog-precies-waar-ik-was-toen-momenten' bij. Een van die gebeurtenissen was de ramp met de Challenger. Precies een jaar na dato gaf bijna iedereen aan nog exact te weten waar ze waren toen ze het nieuws hoorden. Maar toen hun antwoorden werden vergeleken met de aantekeningen in het dagboek bleek al een kwart van de proefpersonen een totaal verkeerd antwoord te hebben gegeven.

Ik voor de zekerheid nog even gecheckt of Igor inderdaad zijn huis aan het witten was. Het klopte gelukkig.

(De operatie is dus goed verlopen. Het ziet er alleen nog totaal niet uit. Ik lijk een beetje op het masker van Hannibal Lecter. Ik zie ook heel slecht omdat ik zalf in mijn ogen heb en voortdurend last heb van waterige ogen.)

2 opmerkingen:

Ingrid zei

Gelukkig dat we toch kunnen genieten van een nieuw stukje vandaag!
Hopelijk mag je wel de zon in. Dan kun je lekker een boek ... eh, luisteren.
Goed herstel!

Stefan zei

O, en ik dacht dat die foto de nieuwe Jan Paul was.