donderdag, mei 13, 2010

Hugo BorstWaarom is Nederland in rep en roer als er een vliegtuig vol Nederlanders verongelukt en gaat ons leven gewoon door als er Engelsen verongelukken? Hugo Borst heeft natuurlijk een punt. Hij zegt het alleen zo grof en zo snel na het ongeluk dat mijn gevoel het automatisch niet met hem eens is. Vandaag staan ook de namen en de verhalen van de passagiers op internet. Nu is mijn verstand het ook niet met hem eens.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Borst heeft geen punt, ik vind hem zeer hypocriet. Als het Van Bronckhorst was geweest die in dat vliegtuig had gezeten, dan had meneer Borst er waarschijnlijk WEL over willen praten. Dat Nederlanders extra aandacht besteden aan situaties waar Nederlanders verongelukken is natuurlijk niet meer dan logisch; alleen maar positief. Ik vind overigens de 'vaste' gasten in dit soort programma's geen meerwaarde hebben.Vaak zijn ze voor niet meer goed dan het stellen van domme, irrelevante vragen over onderwerpen waar ze absoluut geen verstand van hebben.

ted zei

Mij viel nu juist op dat er wéínig aandacht aan het ongeluk werd besteed. Toen ik het hoorde gooide één tv-kanaal de programmering om en de andere zenders gingen gewoon door met de gebruikelijke, geplande (vrolijke) programma's. Dat was wel anders geweest als het ongeluk had plaatsgevonden in de Bijlmer of bij Enschede. Maar omdat het in Libië was, was het voor de meeste tv-zenders kennelijk alweer te ver van m'n bed.

coen zei

Gisteren was Jiskefet gewoon op tv. De reactie van Borst is, zoals wel vaker, walgelijk.

Gina zei

familieleden vragen de media om respect en terughoudendheid.

van mij hoeven al die namen en verhalen etc niet in de media, hoor. wat is daar het nut van? toen de Bijlmerramp zich voordeed was dat toch ook niet het geval? het is een media-verschijnsel van de laatste jaren... stille tochten... nee. de opmerkingen van Hugo Borst komen wellicht wat bot over, maar het geeft wel aan dat er verschillen zijn in hoe mensen met nieuws om gaan en anders reageren. veel burgers zich blijkbaar graag laven aan andermans verdriet, tenminste, zo lijkt het dan weer. zoveel medeleven kan ook als een enorme inbreuk op privacy ervaren worden. en de media die de namen en achtergrond verhalen publiceren, doen dit uiteraard niet uit menslievendheid... maar ja. ieder het zijne?

Mark zei

Volgens mij is het toch logisch dat hoe dichterbij iets bij je staat hoe heftiger het overkomt?
Als mijn vriendin haar been breekt doet mij dat meer dan een Tadjiek die de pijp uit gaat.

Borst gaf het zelf aan, omdat hij bang was dat er een kennis van hem in het vliegtuig zou kunnen zitten.
Toen dat niet het geval bleek kon hij de boel weer relativeren en het een 'vliegtuigongelukje' noemen.

Jeugdbib Ham zei

Journalisten die het privéleven van de slachtoffers te grabbel gooien hebben gewoon wat last van cognitieve dissonantie.

Frank zei

Zit op de lijn van Gina; Hugo kwam wellicht bot over maar probeerde snel weer te geven waar hij bang voor was - het hele mediacircus wat weer losbarsten zal. Echt ongelooflijk hoe de media met dit soort ongelukken, rampen omgaat. Geef de betrokkenen rust en ruimte om verdriet te verwerken. Werkelijk elke zender moet er zijn/haar aandacht aan schenken op een manier soms die ik schaamteloos vinden moet. Hugo heeft zijn hart op de tong en komt wellicht soms wat bot over, maar ik denk dat ik voel wat hij voelde.

Stormblast1953 zei

Hugo denkt waarschijnlijk aan het eind van het voetbalseizoen nog enige aandacht te trekken.
Dat hij hierbij zijn ware ''Hugo'' laat zien schijnt hem niet te deren.
Gewoon afdoen als puberaal gelul en negeren die man.
Sorry, het moest er even uit!!