donderdag, april 08, 2010

Terug

Nee, UPC en consorten treft even een blaam. Ik was in de Ardennen en had wel mijn internet-USB-stick meegenomen, maar nog niet het bijbehorende programma gedownload op mijn computer. Dat zorgde voor slapsticktaferelen toen ik een manuscript moest opsturen. Ik moest met een opengeklapte laptop door een dorpje rijden op zoek naar een onbeveiligde wifi-verbinding, wat uiteindelijk op het nippertje lukte.

Inmiddels ben ik weer terug en werkt alles weer. Tijd om slecht nieuws te melden en goed nieuws.

Het slechte nieuws is dat uitgeverij Nieuw Amsterdam stopt met kinderboeken. Ted schreef het al op zijn blog. Dat is natuurlijk heel erg jammer en zonde. Vooral voor Maria Holtrop en Annelies Fontijne. En ook voor mij, want ik had er nog veel mooie boeken willen maken. Het was een uitgeverij waar ik me erg thuis voelde. Het goede nieuws is dat er nog wel een prachtig boek gaat verschijnen: Ik wil vleugels, met fantastische illustraties van Angela de Vrede. Angela heeft er twee jaar aan gewerkt, en dat zie je aan de schitterende tekeningen vol humor en liefde.

3 opmerkingen:

Pascale zei

Jammer, zeg. Maar het vleugelboek ziet er prachtig veelbelovend uit.

Heeft Angela de Vrede ook niet dat mooie Botjes geïllustreerd?

Gina zei

net ook ff bij Ted gaan lezen. misschien is dit wel een tip, als je de uitgeverij nog niet kent. Clavis.

http://www.clavisbooks.com/

via een boekje van Jean Pierre Rieu (inderdaad, de broer van) bij hen terecht gekomen. ze hebben vestigingen in NL, B en de Verenigde Staten.

Jan Paul zei

Botjes is inderdaad ook van Angela, Pascale. Ze heeft veel samengewerkt met Midas Dekkers. Maar Midas maakt geen kinderboeken meer.

Gina, ik ken Clavis. Heel aardige mensen. Maar ik wacht eerst eens af wat Maria en Annelies gaan doen.