maandag, maart 08, 2010

Nationale Uitstelweek


Vorige week stond er een commentaar van Mark dat ik bijna over het hoofd had gezien. Hij schreef dat het Procrastination Week was. En het was nog echt waar ook. Nou wilde ik daar vorige week al over schrijven, maar dat zou fout zijn. Zoiets moet je natuurlijk in de geest van die week doen: uitstellen dus.

Raar woord trouwens, 'procrastination'. Het doet een beetje aan 'predestiniation' en 'creationism' denken. Ik moet dus meteen aan zwartekousenkerken denken. Met hem valt niet te praten hoor, die gelooft zelfs nog in procrastination.

Ik ben zelf ook een streng orthodoxe procrastinationist. Hoewel ik er absoluut geen voorstander van ben, zou ik met gemak eremetaal op het onderdeel langebaanschuiven halen bij de Olympische Spelen. Ik procrastineer me namelijk te pletter. Maar ik ben niet de enige, las ik. Een op de vijf mensen heeft er enorme last van. Het is bijna een plaag. En het kost de wereldeconomie miljarden.

Gelukkig zag ik enkele tips waarmee je uitstellen kunt voorkomen. Maar die procrastineer ik nog even. Morgen meer.

2 opmerkingen:

Mark zei

Heerlijk zo'n blog, kan ik weer even mijn werk procrastineren.

Ik kon vorige week geen enkele site vinden waar een lans werd gebroken voor luiwammesen. Maar Loesje pept ons gelukkig op!

Stefan zei

Ik wilde hier een reactie achterlaten, maar besloot op het laatste moment toch nog maar even te procrastineren.