donderdag, februari 04, 2010

Rudi en Shorty

We zagen al een tijdje vanuit de skilift een kleine ree spelen bij een restaurant en vandaag hoorden we het verhaal er achter. Dit is hem trouwens. Rudi.

Ondanks vele vriendelijke verzoeken weigerde Rudi te poseren. Wat dat betreft is het een naar beest.

Rudi werd deze zomer door wandelaars gevonden. Het dier was erg vermagerd en door de moeder achter gelaten. De wandelaars brachten de kleine babyree naar het dichtstbijzijnde huis en ze hadden geen betere opvang kunnen vinden. Het huis is in de winter een bergrestaurant en Christine, de eigenaresse, heeft veel ervaring met dieren. Ze belde een dierenarts en vroeg wat ze moest doen. Het bleek dat het dier elke twee uur gevoed moest worden met verse geitenmelk van een geit die net jongen heeft gehad. Er zijn veel geiten in het dorp dus dat kwam goed. Rudi kwam er weer helemaal bovenop en groeide als kool.

Hij zag Christine overigens niet als zijn moeder. Daar koos hij een ander dier voor, Shorty. Dit is Shorty:

Shorty was ook drukker met bedelen dan met poseren.

Shorty en Rudi spelen de hele dag en Shorty heeft Rudy van alles geleerd. Onder andere bedelen. Maar dat was niet zo'n succes. Rudi wil alles eten wat Shorty eet en dat kan natuurlijk niet. Om die reden kan Rudi ook nooit meer terug naar de natuur. Hij weet niet welke planten giftig zijn. Soms gaan de twee trouwens aan de wandel en komen ze uren later weer terug. Of ze moeten gehaald worden. Dat is een grappig gezicht: een auto waaruit twee hoofden steken: dat van een hond en dat van een ree. Toen Rudi klein was sliep hij overigens naast Shorty in de hondenmand. Maar dat gaat nu niet meer.

Het is een waanzinnig leuk gezicht om de twee te zien spelen. Het enige probleem is dat Rudi ook op andere honden af rent. Gevaarlijk gevaarlijk. Maar tot nu toe is het goed gegaan. Met andere reeën heeft Rudi juist niets. Hij is er zelfs een beetje bang voor. Ach ja. Eens een hond, altijd een hond.

(Wordt hopelijk nog lang vervolgd.)

5 opmerkingen:

Ionica zei

Zou het nog lukken om Rudi en Shorty samen op één foto te krijgen? Spannend!

Jan Paul zei

Gaat denk ik niet lukken. Het is slecht weer. Shorty zit binnen te bedelen en Rudi zit buiten heel erg een ree uit te hangen.

Gina zei

erg leuk verhaal :-)

Frijs zei

Kunnen we de emoties van een actrice bij een Oscar-uitreiking geloven?
Kunnen we dan wel de verhalen van een verhalenschrijver geloven? Ja toch hè, alsjeblieft?

Jan Paul zei

Reken maar, Marijn. Ik ben namelijk vooral van de non-fictie. En ik heb in dit geval hoor en wederhoor toegepast voor het schrijven van dit stuk. Niet alleen bij Shorty en Rudi.