vrijdag, februari 12, 2010

Rudi en Shorty (slot)

Was het verstandig om Rudi bij Christine te houden? Kon hij niet beter bij soortgenoten in een wei staan? Misschien wel. In de buurt woonde een man met een groot stuk land waarop een ree en een damhert graasden. Hij vond het prima om Rudi op te vangen. Daarom ging Christine er met Rudi en Shorty heen. In de auto. De gezichten van de bestuurders achter de auto van Christine spraken boekdelen toen ze dit zagen:


Het zou een ideale oplossing zijn, Rudi bij een andere ree. Maar Rudi dacht er zelf heel anders over. Die was doodsbang voor de twee grote beesten en zocht gauw dekking achter Shorty. Toen was het duidelijk: Rudi vond dat hij een hond was. En dat was levensgevaarlijk.

Op een dag was Rudi verdwenen. Hij was ontsnapt uit zijn omheining en in geen velden of wegen te bekennen. Het ergste was dat er in de omgeving jagers actief waren. Het luide geblaf van de jachthonden was overal te horen. De kans was groot dat Rudi zijn 'soortgenoten' op zou zoeken. Christine rende zo snel als ze kon op het geluid van de honden af en zag daar iets wat ze anders nooit zou geloven: op een weide verderop zag ze Rudi met een van de jachthonden spelen. Ze was natuurlijk dolblij dat het goed afgelopen was, maar wist ook dat dit niet meer mocht gebeuren.

Rudi kon nooit meer zomaar het bos in lopen. Officieel is het verboden om een wild dier als Rudi achter een hek te zetten. Maar iedereen begreep dat dit in het geval van Rudi toch verreweg het beste was. Rudi is anders. Rudi is een hond. Daarom bouwden ze een nog grotere omheining met een nog hoger hek, zodat Rudi voortaan veilig is. Christine gunt hem zijn vrijheid, maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. En Rudi heeft er allerminst problemen mee. Die leeft heerlijk zonder angst op een mooie alpenweide en kan naar hartelust met zijn grote kleine vriend spelen.

Rudi, Shorty en Christine

2 opmerkingen:

Jan Paul zei

Het kan ook heel anders: http://metdezachteggg.blogspot.com/

Natuurlijk Evenwicht zei

Jan Paul, het is een geweldig mooi verhaal van Rudi en Shorty. Doet toch deugd, temeer daar de das vanochtend is bezweken aan zijn verwondingen. Ik heb een nieuw weblog gemaakt en hoop dat mensen hun stilzwijgen zullen verbreken. Die jagers en stropers moeten gestopt!