zondag, februari 21, 2010

Opvang voor de koe


Ja lieve mensen. Een koe op twee hoog in Amsterdam, dat is natuurlijk allemaal gekkigheid. We hadden al die moeite niet gedaan als we niet van tevoren hadden geweten dat er een opvang is voor dit soort koeien: Stichting de Leemweg in Zandhuizen. Daar kunnen koeien genieten van een heerlijke oude dag. Ook worden ze zo nu en dan nog eens onder hun kin gekriebeld door Bert Hollander, zoals je op de foto ziet.

Bert verzorgt nu zo'n 43 runderen. Vier ossen en 39 koeien. Allemaal dieren met een verhaal dat vergelijkbaar is met Sien 2 (we weten haar naam nog niet). De gemiddelde slachtleeftijd is zes jaar. Bij Stichting de Leemweg worden de dieren met gemak 20 jaar. Sien 2 is drie, dus die heeft nog een heel mooi leven voor de boeg.

Een koe is natuurlijk niet goedkoop. Meer dan twee euro per kilo, in totaal 1650 euro dus. Plus nog eens het vervoer en de stalling, tot Sien 2 in de lente het weiland in kan. Dat geld hebben we er graag voor over. Bovendien hebben sommige mensen ons al spontaan geld gestuurd. Ik zal geen namen noemen om hun anonimiteit te respecteren. Maar koop vooral eens boeken van Jeska Verstegen, Marjolijn Hof en Mirjam Oldenhave. En wisten jullie trouwens dat de moeder van Bibi een geweldige dame is? Louise van Stolk. Bibi heeft haar talent niet van een vreemde.

Mocht je zelf ook iets willen overmaken dan kan dat. Stuur maar een mailtje, dan zeggen wij wat je kunt doen. Denk dan vooral aan een symbolisch bedrag om de actie te steunen. We hoeven de kosten zeker niet te dekken met donaties. Geld direct overmaken naar stichting Leemweg kan natuurlijk ook. Dan weet je zeker dat het bedrag niet aan de strijkstok van die volgevreten schrijvers blijft hangen, maar direct naar bijvoorbeeld Victoria, Claartje 1 en 2, Emma, Linda en Bikkel gaat. Rekeningnummer: 31.02.36.355 van de Rabobank ten name van Stichting De Leemweg in Zandhuizen.

5 opmerkingen:

Jan Paul zei

Echt makkelijk is het trouwens niet om een koe bij De Leemweg te krijgen. Er is een flinke wachtlijst, dus het was nog even flink spannend.

Maar omdat de koeien binnenkort gewoon de wei in kunnen kon Sien 2 tijdelijk onderdak krijgen bij een boer in de buurt.

Frijs zei

Geef ook een stoere koe een kans!

Anoniem zei

Ha die Paul, wat stoer zeg van die mooie koe, ik doe mee boe, boe, ik hou van elke koe !!!!! Rindert vraagt : hoe is sien 2 ontsnapt uit het slachthuis????? mijn verhaal is kennerlijk niet spannend genoeg... Rindert en loulou.

Jan Paul zei

Binnenkort kunnen we het de koe zelf misschien vragen, Rindert.

Gina zei

ik vind het zo'n leuk nieuws en ga je blog compleet kopieren!