zaterdag, februari 20, 2010

Maar waar laat je die dan?Deze stier was woensdag in het nieuws. Het dier was al in het slachthuis, maar zag een heel klein kansje om te ontsnappen en greep dat met alle vier de poten aan. Het werd gefilmd en kwam in verschillende nieuwsprogramma's, zoals Hart van Nederland. Hier de links naar twee filmpjes:

Stier zorgt voor opschudding in Haaksbergen – Hart van Nederland

Hier is nog een filmpje.

Als je zo'n filmpje ziet hoop je altijd dat de boer of de slachter zo'n dier gratie wil verlenen. Of misschien is er wel een boer in de buurt die de stier wil opnemen in zijn kudde. Zo'n sterke overlevingsdrift moet toch beloond worden? En soms gebeurt dat ook. Het eerste hoofdstuk van het Koeienboek van Bibi gaat over deze dieren.

Bibi wilde daarom weten hoe het met deze stier is afgelopen. Hart van Nederland gebeld. RTV Oost gebeld. De politie gebeld. En langzaam, via via, kwam ze in contact met de handelaar. Het dier leefde nog, maar zou uiteindelijk toch geslacht worden. Het bleek trouwens niet om een stier te gaan, maar om een koe. Zo'n vleeskoe is behoorlijk groot, en als mensen horens zien dan denken ze meteen dat het een stier is.

Maar het dier zou dus uiteindelijk geslacht worden. Er was geen idioot die het dier wilde kopen en oud wilde laten worden.

Tenzij...


Tenzij...


Tenzij we zélf die idioot waren. En dat hebben we meteen geprobeerd. De handelaar begreep ons en heeft meteen de boer en het slachthuis gebeld. Gisteravond kregen we te horen dat het mocht. Dus binnenkort zijn we de trotse eigenaar van een koe!

(Later meer)

9 opmerkingen:

Richard zei

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisgenoot!

Jan Paul zei

Dank je!

Nu maar hopen dat stadsdeel Amsterdam Zuid binnenkort met poepzakjes komt die wat groter zijn dan de huidige. Je moet zo'n koe toch regelmatig uitlaten, lijkt me.

ted zei

Maar hoe krijgen jullie die koe elke avond de trap op? En ook weer af? En hebben jullie al buren bereid gevonden om hun tuintjes te mogen laten afgrazen? - Wat vindt Sien er eigenlijk van dat ze een zusje krijgt?

Jan Paul zei

Sien vindt het een uitstekend idee. Ze heeft zelfs al een naam voor de koe bedacht: Sien 2.

thea zei

Gefeliciteerd!
Mag je een koe wel uitlaten in het vondelpark? Krijgt ze een eigen mandje? Gaan jullie groter wonen?

Gina zei

Ha! geweldig :-)

Anoniem zei

gefeliciteerd met je koe.
mogen we een keer mee Sien 2 uitlaten?

groetjes Mart

Jan Paul zei

Hoi Mart, natuurlijk mag dat. Ik weet alleen niet of ze net als Sien 1 achter stokken aan rent.

Violet / Viooltje zei

Gááfffffffff van jullie: succes.
Lang leve de koe!
:o)