vrijdag, februari 19, 2010

Latino King


Ja ja ja. Dit plaatje moet natuurlijk veel groter zijn. Maar Google Afbeeldingen functioneert al twee dagen niet (en de afbeeldingzoeker van de concurrenten gek genoeg ook niet). En ik heb geen tijd om het te scannen. Maar...

LATINO KING IS UIT. Ik heb het zelf nog niet gelezen omdat ik het in een gebonden exemplaar wilde lezen en niet vanaf een scherm of van een stapel A4-tjes. Maar iedereen die het gelezen heeft vindt dat dit het beste boek is dat Bibi ooit geschreven heeft. En dat wil wat zeggen.

Castel wordt op zijn achttiende gearresteerd op een vliegveld in de Dominicaanse Republiek met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren. Hij belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied en wil nog maar één ding: ontsnappen.
Castel ontdekt dat er in de drugswereld op een makkelijke manier veel geld te verdienen valt. Hij laat zich verleiden cocaïne te gaan halen in de Dominicaanse republiek. De eerste keer gaat het goed, maar de tweede keer wordt hij gearresteerd en verdwijnt hij achter de tralies van een overvolle cel in La Victoria, een gevangenis die bevolkt wordt door de zwaarste criminelen van het land.
In de gevangenis geldt het recht van de sterksten. Er wordt gedeald, gevochten, gegokt en gedronken. Er is geen eten voor wie geen geld heeft. Geen medische zorg, geen kleding en zelfs geen bed. Als Castel ontdekt dat zijn advocaat er met al het geld van zijn moeder vandoor is, zit er maar één ding op: hij moet maken dat hij wegkomt. Met veel geduld en doorzettingsvermogen lukt het hem na twee jaar te vluchten. Zijn verhaal vertelde hij aan Bibi Dumon Tak, die er een indringend en meeslepend verslag van maakte.

7 opmerkingen:

Frijs zei

Waarom wordt er hier niet iemand gefeliciteerd?
Heej Bibi! Heel veel gefeliciteerd met je nieuwe boek!
Groeten!

Ingrid zei

Ja Bibi, geweldig! Ik ga het gauw kopen en langzaam lezen. En dan wil jij het hopelijk weer signeren.

bibi zei

Ha Frijs, dank je wel. Ik dacht dat er nooit iemand zou reageren. Ik kan gelukkig weer uitademen. Eerst een boek over een ontsnapping, dan een koe die ontsnapt. En Ingrid ik ben benieuwd of het je lukt: langzaam lezen. Signeren? Altijd.

Ingrid zei

Tja, langzaam lezen is eigenlijk niet mijn specialiteit. Maar een mooi boek wil je nooit uit hebben. Dus ik doe mijn best om de zinnen langzaam in mijn oog te laten smelten. De woorden innerlijk te horen.

En lukt dat niet, dan lees ik het boek gewoon twee keer snel.

Ingrid zei

Overigens grepen je laatste boeken mij zo bij de strot, dat ik ze af en toe echt even moest wegleggen om adem te halen. En ik verwacht dat het bij dit boek weer het geval gaat zijn.

Tellen veel pauzes ook als langzaam lezen?

bibi zei

Ja, pauzes tellen ook. Ben benieuwd of dat je lukt.

Anoniem zei

Ha die Bibi,inderdaad het mooiste en spannendste boek wat ik in jaren gelezen heb, gefeliciteerd, met LATINO KING waarvan jij de QUEEN UIT SCHRIJVERSLAND bent, zeker als journalistiek auteur.En wat Castel betreft die vind ik razend moedig .Dus voor mij zijn jullie the Queen en King van Nederland. L.