zondag, februari 28, 2010

Felius!


Dit is 'r dan! Mooi is ze, hè? We hebben haar Felius genoemd. Officieel heette ze 2746, maar dat is niet echt een meisjesnaam. Felius ook niet, maar dat is wel weer de naam van de beste koeienschilder ter wereld: Marleen Felius.

We hebben haar gisteren gezien en gekocht (de koe dan, hè). Ze maakt het uitstekend. Woensdag gaat ze naar Zandhuizen. Voorlopig niet naar De Leemweg, want daar is nog geen plaats. Ze zal nog even in de stal bij een bevriende boer komen te staan en zodra het echt lente wordt gaat ze bij haar nieuwe vrienden en vriendinnen in de wei.

Nu hoor ik jullie denken. Wacht eens, laaielichter. Wie zegt dat dit geen opgezette koe is? Speciaal voor jullie daarom bewegend beeld van Felius. Met commentaar van een niet nader te noemen schrijfster, die als een soort wethouder Hekking door de beelden heen praat.Meer dan de helft van de prijs van de koe is betaald uit jullie donaties! Waanzinnig! Heel erg bedankt. Ook voor de lieve mails en reacties die we hebben gekregen naar aanleiding van deze actie. Het is dus ook een beetje de koe van de bezoekers van dit blog. Uiteraard blijven we jullie de komende jaren op de hoogte houden van het wel en wee van 'onze' koe.

Felius lijkt ook een beetje op 'felix.' Dat betekent 'geluk.' Dat wensen we dit dier dan ook heel erg toe voor de komende twintig jaar.

4 opmerkingen:

bibi zei

Zoals jullie binnenkort zullen zien, zal ze er ook qua stal zeer op vooruit gaan. Deze vleeskoeien staan 5 maanden per jaar op roosters. Geen spriet stro te bekennen. Dank jullie wel voor alle hulp.

Gina zei

dat is zo mooi, dit!

Jan Paul zei

Ionica opperde de naam TCFKAS2 (The Cow Formerly Known As Sien 2). Dat kan natuurlijk ook.

Marjolijn Hof zei

Ze is mooi.