dinsdag, januari 12, 2010

Mijn iPhone

In november en december heb ik een uitgebreid onderzoek gedaan naar mobiele telefoons en Blackberries, smartphones enzovoort. Met veel van die apparaatjes heb ik even gespeeld en daarna was de conclusie duidelijk: de iPhone won het op alle fronten. Vooral omdat hij veel sneller was. Maar het is ook de mooiste.

Sinds enkele weken ben ik dus de trotse bezitter van zo'n ding en ik ben toch wel van de ene in de ander verbazing gevallen. Dat komt door de 'apps', oftewel de programmaatjes (vaak gratis) die je er op kunt zetten. Dit doen ze onder andere:

  • Waar ik ook ben, ik hoef nooit meer te zoeken naar een winkel/pinautomaat/café/watdanook, want mijn telefoon geeft aan waar die zich bevindt en hoe ik er kom.
  • Alle informatie die maar met het openbaar vervoer te maken heeft is direct beschikbaar.
  • Restaurantgegevens van Iens? Johannes van Dam? Direct beschikbaar op mijn iPhone (ik bedenk ineens dat hij eigenlijk een naam moet hebben. Zoals KITT, HAL of R2D2. Daar ga ik even over nadenken).
  • Het laatste nieuws? Kranten? Youtube? Buienradar? Routebeschrijvingen? Landkaarten? Hij heeft het allemaal.

Nog een paar leuke maar niet echt belangrijke apps:
  • Ik kan er op sjoelen en flipperen.
  • Als ik ergens muziek hoor die ik wel goed vind maar nog niet ken, dan hou ik mijn telefoon bij de speaker. Vervolgens krijg ik te zien wat het is en of ik het direct wil downloaden in iTunes.

De iPhone heeft één nadeel. Je gaat er te veel aan wennen. Soms heb ik een probleem en dan grijp ik mijn iPhone om het op te lossen. Maar dat heeft niet altijd even veel zin. Gisteren was ik een boek kwijt en ik wilde op mijn telefoon gaan zoeken waar ik het gelaten had. Helaas is daar (nog) geen app voor. Tenminste, voor zover ik weet.

18 opmerkingen:

marieke zei

ik ben nu officieel 3 dagen Iphone-loos en ik ben 'verloren'. Kan mijn treintijden niet checken, niet even snel teletekst bekijken of het laatste journaal. En ja, ik kan ook niet meer sjoelen. Vanavond snel mijn nieuwe installeren...

Jan Paul zei

Sterkte tot die tijd Marieke!

marieke zei

ik durf het bijna niet te vragen, maar...

Jan Paul zei

Even sjoelen?

RudJong zei

Hee Jan-paul,
Ik ben ook trotse bezitter van een iPhone, en wil hem nooit meer kwijt.
De logica, en de wijze van communiceren met iTunes is geweldig.

Apple rules !

Ionica zei

Gaan we hier nu ook tips uitwisselen voor favoriete Apps? Ik lach me bijvoorbeeld suf met "Telepath" - een applicatie die gedachten kan lezen.

Marijn zei

Ik ga Telepath meteen opzoeken! Mijn eerste App was Labyrint, en die blijft indrukwekkend. Birthminder helpt je verjaardagen te onthouden.
En eindelijk doet Albert Heijn iets met alle Bonuskaart-info: download de Appie-app en je ziet niet alleen al je bodschappen, je kunt ook een recept aanklikken en zo je boodschappenlijstje opstellen.

marieke zei

Joehoe. ik kan weer sjoelen!!!

Anoniem zei

Naam suggestie: Ietje

Ingrid zei

Ik wist niet dat er zóvéél mee kon. Vooral muziek kunnen traceren door alleen maar je gsm bij de boxen te houden klinkt als, nouja, als toekomstmuziek. Maar dat kan dus echt? Wow.

Ingrid zei

Het is eigenlijk net een virtuele P.A. als ik het zo hoor.
Alleen voor dat boek heb je dan misschien nog Bibi nodig.

Jan Paul zei

Er is zelfs een versie van dat programma waarin neuriën al voldoende is, Ingrid...

Wat RudJong zegt: Apple rules. En zo is het.

Ingrid zei

Ook als je vals neuriet?

Jan Paul zei

Ach, er is vast wel een app die voorkomt dat je vals zingt...

Ingrid zei

Over handige apps gesproken, ik mis het laatste comments veld rechtsbovenin al een tijdje.

Jan Paul zei

Blogger is heel slecht wat betreft 'recent comments.' Ik heb van alles geprobeerd, maar dit is het enige dat er een beetje op lijkt...

Ingrid zei

Voorheen had je toch een andere?

Jan Paul zei

Die is gesaboteerd door Blogger.