dinsdag, januari 19, 2010

Koko (2)

Terug weer naar Koko. Het moge duidelijk zijn dat Koko bijzonder is. Qua intelligentie, woordenschat en empathie scoort ze veel hoger dan andere gorilla's. Maar Koko heeft nog meer kwaliteiten. Zo schildert ze niet onverdienstelijk:


'Bird''Love'

'Ach, ik rotzooi maar wat aan,' aldus Koko zelf. Overigens geldt zij niet als het grootste artistieke genie onder de gorilla's. Dat is Michael. Maar dat terzijde.

Wat zou het dus fijn zijn als Koko kleintjes kreeg, zodat ze haar overgetalenteerde genenmateriaal kon doorgeven. Koko dacht daar zelf net zo over. Ze wil graag een baby. En daarom moest er een geschikte kandidaat gevonden worden. Dat ging geheel in stijl: Koko zocht de geschikte kandidaat via videodating.

Zo reageerde Koko toen ze Ndume zag:Dat zag er dus goed uit. En hier de beelden van de eerste ontmoeting tussen Koko en Ndume.En zo gaat het nu al jaren tussen de twee. Goede vrienden, maar geen 'vonk' van zijn kant. Maar wat niet is kan nog komen, dus wie weet loopt het in de toekomst nog goed af.

5 opmerkingen:

ted zei

't Is gewoon een nicht. Dat zie je zo.

Jeska zei

Was het nou ook Koko die een stofzuiger in gebarentaal omschreef als: ‘Sad elephant’?

Jan Paul zei

Ja! 'Sad elephant' is van haar. Dat geeft ook haar grootste kracht aan. Ze is een van de meest empathische dieren. Ze is een meester in het herkennen en benoemen van emoties van andere dieren en mensen. Veel dieren hebben daar moeite mee, maar Koko totaal niet.

Er zijn allerlei theorieën over de vraag waarom ze de stofzuiger 'sad' vond, maar die gaan me te ver.

annelies zei

Nou, lijkt me niet moeilijk: een stofzuiger is een treurig, vaak log lawaaiding met een slurf.

bibi zei

Of hij is 'sad' omdat hij alleen maar stof opzuigt, haar, gruis, troep. Nooit eens wat water of nooit plukt hij wat gras. Vanaf vandaag kijk ik anders naar mijn stofzuiger.