donderdag, januari 14, 2010

Glühwein


Johannes van Dam heeft eens geschreven dat hij alles heeft durven te eten, behálve pindakaas met jam. Ik begreep daar eigenlijk niets van. Miljoenen mensen zijn er gek op. Zo vies kun je dat toch niet vinden? Ik ben er zelf niet zo'n fan van, maar zo walgelijk vind ik het nou ook weer niet.

Ik snap dat je bepaalde dingen niet wilt eten. Ogen lijken me bijvoorbeeld geen pretje. Daarentegen heb ik wel weer koeienmaag gegeten bij de Chinees. Dat vond ik lekker. Hetzelfde gerecht als pens stinkt me weer te veel. Maar goed, dit zijn gerechten die de meeste mensen niet lekker zullen vinden.

Die pindakaas met jam van Johannes van Dam vond ik daarom nogal aanstellerig. Totdat ik bedacht dat ik ook zo'n culinaire vijand heb: glühwein. Ook een gerecht met miljoenen liefhebbers. Maar ik heb nooit ook maar een slok durven nemen omdat de geur en de gedachte aan warme rode wijn me zo ontzettend tegen staan. Ik denk trouwens dat ik zonder het ooit geproefd te hebben precies weet hoe het smaakt. En ik hoop dat ik sterf zonder ooit maar een slokje te hebben hoeven drinken. Jek.

Geen opmerkingen: