zaterdag, december 19, 2009

Sterfbed en spelletjes


Een mooie manier om er achter te komen wat je werkelijk wilt is door te bedenken dat je op je sterfbed ligt. Wat had je graag nog willen doen? Waar heb je de meeste tijd aan verpest?

Er is een goede kans dat ik dan zal zeggen dat ik meer boeken had willen lezen. En ik moet absoluut nog veel meer films zien om later geen spijt te krijgen. Een ding dat ik zéker niet zal zeggen is dat ik meer computerspelletjes had willen spelen. Toch groeit er nu een generatie op die dat wél zal denken. Voor die generatie zijn games wat films voor mij zijn. En films zijn voor hen wat boeken voor mij zijn.

Heb ik gelijk? Hebben zij ongelijk? Nee, natuurlijk niet. Voor mij was er een generatie die films zonde van de tijd vond. Misschien was er wel ooit een generatie de boeken onzin vond. In de toekomst komt er ongetwijfeld nog weer iets na de games, wat de game-generatie weer tijdverspilling vindt. Niemand heeft ongelijk. Je vindt leuk wat je leuk vindt.

Hieronder een filmpje dat bewijst dat sommige mensen spelletjes niet zonde van hun tijd vinden:


1 opmerking:

spelletjes zei

Een leuk artikel, wat het verschil tussen generaties maar weer eens aangeeft. Tussen generaties zit meestal maar 20-30 jaar leeftijdsverschil, kun je nagaan hoe snel sommige dingen zich ontwikkelen.