donderdag, december 24, 2009

De top drie van Igor: de gemiste hypes van 2009

Igor Wijnker heeft een top drie samengesteld met gemiste mediahypes. En met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ook dit blog, dat normaal gesproken het belangrijkste nieuws het eerst brengt, deze nieuwsfeiten compleet gemist heeft. Hier Igors top drie:

1) De pas 11-jarige Laurens Stekker, beter bekend als het vlotventje (of roeijochie), heeft deze zomer op een zelfgebouwd vlot solo rond de wereld (nou ja, zijn wereld, het vestingstadje Bourtange) gepeddeld.
Hij begon in de vroege middag, volgens mij was het een maandag maar het kan ook een dinsdag zijn geweest, na drie boterhammen (1 met jam en 2 met hagelslag) aan zijn tocht door de slotgracht, op een nogal krakkemikkig maar met de beste bedoelingen gebouwd vaartuig van olievaten en door zijn vader Harm weggegooide oude planken.
Z’n moeder Geraldina maakte met haar mobieltje een kort filmpje (iets van een minuut of anderhalf), maar deze niet online gezet of anderzijds wereldkundig gemaakt (wat de waarschijnlijke reden is dat Laurens nog niet wereldberoemd is).
Hij is veruit de jongste mens die Bourtange solo op een vlot heeft gerond, maar of zijn record ook zal worden erkend, is twijfelachtig. Laurens werd namelijk nogal opzichtig geholpen door zijn vriendje Roel die (aan) het vlot trok – met een touw.
Om een uurtje of vier, in ieder geval ruim op tijd voor het avondeten (pasta met vegetarische balletjes, z’n lievelingseten) zette Laurens weer voet aan wal. ’s Avonds heeft hij nog een paar uur met zijn vriendjes gevoetbald.
Bureau Jeugdzorg Oost-Groningen was niet bereikbaar voor commentaar.


2) De Flato Venezuela, ofwel de Venozelaanse winderigheid. In Venezuela noemen ze het trouwens de Flato Colombia.
Flato betekent in het Spaans tevens zwaarmoedigheid en is –waarschijnlijk versterkt door de economische crisis- ook een van de symptomen van deze luchtige ziekte.
Dat deze ook in West-Europa tot pandemische proporties om zich heen grijpende aandoening nauwelijks aandacht krijgt in de media of in de politiek, komt omdat juist het percentage besmettingen in deze beroepsgroepen onevenredig hoog blijkt te zijn.


3) Dé rtv-hit van 2009 is níet het inhoudelijk weliswaar reuze interessante Boer Zoekt Vrouw, noch de dagelijkse wervelwind DWDD, maar het wekelijkse radioprogramma Wijnkers Woensdag (van 18.00 tot 19.00 te horen via www.oogtv.nl)
Dat dit programma met altijd goede popmuziek en vaak interessante gasten nog niet zo bekend is bij welke goegemeente dan ook komt wellicht doordat het wordt uitgezonden door een Groningse lokale zender (OOG Radio) en dat het pas sinds half oktober bestaat.

3 opmerkingen:

Marijn zei

Igor, dat er geen commentaar geleverd is bij je stukje wil niet zeggen dat we er niet van hebben genoten. Ik ben vooral onder de indruk van Laurens Stekker. Helden en voorbeelden zijn er in alle formaten.

Gina zei

ja Igor, zegt het woord 'sprakeloos' ke iets :-)?

Gina zei

pardon, JE in plaats van ke :-)