dinsdag, december 08, 2009

De Ster uit het verleden: L. de Leeuw


De lange oprijlaan en de prachtige villa verraden nog steeds zijn sterrenstatus van weleer. Het moge duidelijk zijn, De Leeuw heeft in zijn reclamejaren goed geboerd. ‘Ik mag zeker niet klagen,’ zegt hij zelf. Over andere dingen is hij minder te spreken. Zeker als het gaat over de manier waarop hij uiteindelijk uit de commercialblokken is verdwenen.

‘Vergis je niet,’ zegt De Leeuw. ‘Ik had de eerste realitysoap van Nederland. Van de wereld zelfs. Elke dag stond er een cameraploeg klaar om mijn leven te filmen, soms ook ‘s avonds. En op een gegeven moment kwam er niemand meer. Van de ene op de andere dag was besloten om de uitzending te stoppen. Niemand had mij iets verteld. Ook de rest van de ploeg niet. Vooral de kleine eend en de blauwe olifant waren radeloos. Die stonden daar met hun lunchtrommeltje te wachten op een cameraploeg die niet meer kwam.’

Was het echt een realitysoap?
‘Kijk, natuurlijk hadden we het een en ander in scène gezet. Die keer dat ik met mijn hand vast bleef zitten aan een bowlingbal was bijvoorbeeld bedacht tijdens een brainstormsessie. Maar die duik in het lege zwembad was echt. Ik dacht echt ‘Asjemenou.’ Het leverde trouwens ook een zware schedelbasisfractuur op. En sindsdien heb ik nog steeds moeite met concentreren. Uiteindelijk bleek het een grap van die muis te zijn. Wat je humor noemt… Maar het was wel goed voor de kijkcijfers.’

Wat doe je nu?
Ik zit zeker niet stil, mocht je dat soms denken. Regelmatig treed ik op als dagvoorzitter. Ik ben ook bezig met een boek en er zijn plannen rondom een eigen televisieshow bij omroep Max.

En de rest van het team?
De leeuwin is helaas overleden. Gestikt in een zebra op de savanne. Met de blauwe olifant is het ook niet goed gegaan. Drank en drugs hebben zijn leven totaal verwoest. De schok dat het programma voorbij was is te groot voor hem geweest. Met de eend gaat het daarentegen wel goed. We golfen nog wel eens. Hij is nu makelaar en sinds kort gelukkig getrouwd met Leontien Ceulemans, ze kennen elkaar nog uit Hilversum. Maar hoe het met de muis zit weet ik niet. Dat interesseert me ook niet.

Heb je nog een boodschap voor de lezers van dit blog?
Ja. Veroordeel anderen niet te snel. Voor elke vinger waarmee je naar een ander wijst wijzen er tien naar jezelf. Verder ben ik erg blij met de recente viagra-adviezen in de comments de laatste tijd. Ik heb jarenlang veel te veel betaald, blijkt nu.

Geen opmerkingen: