zondag, november 29, 2009

Prinz Myshkin


Eergisteren ben ik voor het eerst dit jaar ontroerd geraakt door eten. Omdat het zo onvoorstelbaar lekker was én omdat het vegetarisch was. Hier in het epicentrum van de Wurst und Schweins-Hax.
Het bevestigt mijn vermoeden dat op elk vlees- of visgerecht er minstens een lekkerder vegetarisch gerecht bestaat. Gewoon omdat vegetarisch verfijnder is. Ook bij Het Brouwerskolkje vond ik de vegetarische gerechten ook het lekkerst. Echt lekker koken zonder vlees of vis is alleen vaak veel moeilijker en bewerkelijker. Maar als het lukt... oef.
Sensationeel op de kaart van Prinz Myshkin waren de koude voorgerechten. Bijvoorbeeld in soja gekookte shii-take champignons, hummus met wasabi (hummus is het vaak nét niet, maar door die wasabi was het juist helemaal wel) en andere antipasti van bijvoorbeeld zelfgemaakte vegetarische tonijn. Nou ja, teveel om op te noemen.
De kracht van de gerechten zat hem in de mix van internationale smaken. Azië gecombineerd met het Midden-Oosten en Italië. India met Latijns Amerika. Waanzinnig knap gedaan. Dit soort gerechten inspireren mij ook weer om zelf meer te experimenteren. 2010 wordt daarom nog weer een beetje lekkerder dan 2009...

P.S. De extreem gespierde ex-commando J.D. bewaakt ons huis nog steeds met handgranaten en een mitrailleur.

2 opmerkingen:

ted zei

Vegetarische tonijn? Bedoel je tonijn die, al of niet uit principe, alleen plantaardig voedsel tot zich genomen heeft? Of bedoel je tonijn die weigert op lederen laarsjes te lopen, en derhalve veganistische tonijn genoemd wordt?

Jan Paul zei

Ik heb het de tonijn in kwestie niet kunnen vragen.