dinsdag, november 10, 2009

Brieven van lezers


Ja, de inbox stroomt de laatste tijd weer over met veel soortgelijke mailtjes. Daarom hier de antwoorden op enkele veel voorkomende vragen.

Beste Jan Paul,

Komt er binnenkort weer een fanclubdag?

Vriendelijke groet,

C.W. Heuckeroth, BlaricumJa! Op 26 november is er weer een fanclubdag. Dit keer in het Gelredome in Arnhem. Het wordt een waanzinnig feest. Anouk en Nick en Simon treden op, Francine Oomen komt signeren, Edward van de Vendel geeft een voetbal-clinic, Tjibbe Veldkamp komt vuurwapens demonstreren en je kunt spruitjesburgers bakken met Mirjam Oldenhave en Herman den Blijker. Ook zijn er allerlei leuke stands van Greenpeace, Het Wereldnatuurfonds, Unicef, de NVSH, de Abakabo, de PVV en het Koninklijk Huis. Zelf zal ik er helaas niet bij zijn, maar het belooft een enorm spektakel te worden. Wees er wel snel bij, want er zijn nog maar 1200 kaarten over...Geachte heer Schutten,

Mijn zoons van respectievelijk twaalf en tien jaar oud hebben via uw fanclub een zogenaamde 'JPS Funlening' afgesloten. Volgens de voorwaarden konden zij vijfduizend euro lenen tegen een rente van slechts een procent. Nu vraagt u een rente van maar liefst vijftien procent. Hoe kunt u zoiets doen? En hoe denkt u dat zij hun aflossing met hun weinig lucratieve heitjes-voor-karweitjes kunnen betalen?

G. ZalmHoho. In diezelfde voorwaarden stond in cursieve lichtgrijze letters op de achterkant duidelijk geschreven dat de rente na zes maanden variabel zou worden. De huidige koersen op de valutamarkt hebben ons gedwongen om de rente daardoor te verhogen naar vijftien procent.

Uit onze administratie blijkt bovendien dat uw zoons de laatste twee aflossingen nog niet gedaan hebben. Zij kunnen óf per direct betalen óf deze week nog een deurwaarder tegemoet zien.
Hoi Jan Paul,

Klopt het dat Gouden Griffelwinnaars elkaar aan een geheime handdruk herkennen?

Vriendelijke groet,

LaurentienJa Laurentien, dat klopt. Die handdruk is natuurlijk volkomen geheim en dat blijft hij ook. Maar hij werkt als volgt. Eenmalige winnaars zoals ik drukken met hun duim tijdens het handenschudden op de eerste knokkel van de andere winnaar. Tweevoudig winnaars drukken op de tweede knokkel. Drievoudig winnaars drukken op de derde knokkel, plaatsen hun linkerduim tegen hun neus, steken hun linkerpink naar voren en strekken hun middelste vingers uit elkaar.

2 opmerkingen:

ted zei

Even terzijde: wat een leuke foto van jou!

Jan Paul zei

Dank je! Ik ben vergeten de naam van de maakster te vermelden. Dat is Annina Romita van Tubantia. De foto is gemaakt bij De taart van mijn tante.