dinsdag, november 17, 2009

Aandacht gezocht


Als schrijver ben je natuurlijk gewoon een product. Een product dat verkocht moet worden. Adverteren helpt dan, maar free publicity is nog veel handiger. Wat dat betreft is Richard Branson mijn absolute held. Begint hij een vliegtuigmaatschappij, dan bedenkt hij als stunt dat hij het wereldrecord in-een-ballon-de-wereld-over gaat veroveren. Resultaat: gruwelijk veel aandacht en een spannende vakantie. Komt hij met een eigen cola, dan rijdt hij met een tank over Fifth Avenue omdat hij 'de oorlog verklaart' aan Pepsi en Coke. Briljant, want hij haalt met deze stunt voor honderden miljoenen aan gratis publiciteit. Toegegeven, de stunts van Branson kosten wat, maar ze leveren een veelvoud daarvan op.

En dan nu de huiskamervraag: wat moet ík doen? De feestdagen naderen met rasse schreden en ik heb dringend wat free publicity nodig om half Nederland met een nieuwe 'Schutten' de boekwinkel uit te laten rennen.

8 opmerkingen:

coen zei

Ik denk dat de nieuwe Tzum je moment of fame wordt!

Jan Paul zei

Misschien moeten daar dan nog even wat schokkende uitspraken in. Misschien moet er een toevoeging bij dat ik kannibaal ben?

Gina zei

veel nederlanders kijken televisie, toch? in programma's als paul en wittemans, wereld draait nog doorder etc gewoon in het publiek gaan zitten, of je daarvoor opgeven... en dan opstaan en naar de tafel lopen, de aanwezige gasten met een glimlach en enthousiast 'hallo leuk om jou ook hier te zien' begroeten alsof je ze al jaren kent en bewondert... en dan je laatste boek bij je hebben en dat natuurlijk flink promoten... alleen bij LIVE programma's werkt dat, mmmmm. ohja, het 8 uur journaal.

of een hacker vinden die kan inbreken bij live uitzendingen... en dan een eigen filmpje laten afspelen...

of heb ik nu teveel slechte 80-er jaren amerikaanse jeugdfilms gezien hahaha?

coen zei

Ha Jan Paul, kan nog hoor. Vrijdag hebben we pas redactievergadering. Toch wel kannibaal met een voorkeur voor kindertjes?

Jan Paul zei

En ik ontbijt elke ochtend met vermalen puppy's.

Jan Paul zei

Gina, die kans heb ik wel een paar keer gehad toen ik een boek schreef over het Jeugdjournaal. Maar op dat moment was er nog maar een boek van mij te koop.

Het was wel een gekke gedachte in de regieruimte: 'als ik nu de studio in ren zien miljoenen mensen me.' Maar ik heb me kunnen inhouden. In tegenstelling tot Sophie Hilbrand.

marieke zei

ik stel voor dat we de persoon schutten eerst eens pimpen en hem afhelpen van dat spruitjesimago.

bibi zei

koeien en spruitjes, we hebben het hier keigezellig.