maandag, oktober 19, 2009

The day after

Een betere timing om ziek te worden lijkt me niet mogelijk. Gisteren kwam ik met koude rillingen thuis. Na twee uur gebibber in bed ben ik maar met een trui en sokken aan onder de dekens gaan liggen. Halverwege de nacht kreeg ik het juist heel warm en daarna juist weer steenkoud en zo gaat dat nu al een paar uur. Momenteel heb ik het ijskoud en bloedheet tegelijk. Dat vind ik best knap van mezelf.

Maar wát een leuke dagen waren het! Bij boekhandel Los in Bussum was er een jongen die álles van Graaf Sandwich en De wraak van het spruitje wist. Alles! Alsof hij de boeken uit zijn hoofd had geleerd. In de Utrechtse Kinderboekwinkel vertelde een jongen dat zijn grootvader zaadveredelaar was. In de oorlog kweekte die oranje spruitjes om de Duitsers te pesten. En sommige kinderen bezochten mij meerdere keren omdat ze de voorstelling zo leuk vonden. Zo gebeurde er elke dag wel iets memorabels. Gelukkig hoef ik niet cold turkey af te kicken. Er zijn nog flink wat lezingen de komende tijd.

Zaterdagavond liep ik na de Kindermuseumnacht in Utrecht door de straten. Veel boekwinkels hadden de spruitjes en het boerenbonte point-of-sale materiaal alweer de deur uit gedaan. Dat zag er wel heel saai en kil uit. Wat mij betreft had de kinderboekenweek nog wel een paar maanden mogen duren.

26 opmerkingen:

Ingrid zei

Beterschap!

ted zei

Misschien te veel spruitjesburgers gehad, Jan Paul? - Ik ben wel benieuwd hoeveel je er de afgelopen maand hebt gegeten.
Get well soon!

Marijn zei

Ik heb de laatste tijd niets geschreven, ik heb wel alle avonturen op de voet gevolgd. En de mevrouw achter de balie die mij met Graaf Sandwich maar zonder het Spruitje naar huis wilde laten gaan, heb ik eens flink de les gelezen. Een misdaad tegen de goede (spruitjes)smaak.
Beterschap (eet es wat gezonder)

bibi zei

De grote held ligt onder de dekens met DE griep. Hij is niet meer in staat te mailen, te sms'en,te bellen, te faxen, te schrijven, zelfs een twittertje kan er niet meer vanaf. Het virus is zeer vriendelijk geweest door te wachten tot vier uur na de laatste voorstelling in de Verkadefabriek.
Zijn koortsdromen gaan over spruitjes. Dat wilde hij via mij nog wel even kwijt op het blog.

Ionica zei

Wat sneu! Wel heel begrijpelijk om na die enorme drukte in te storten.

Bibi, wens de zieke man maar veel beterschap! Ga je spruitjessoep voor hem maken? En zou je mij misschien willen mailen (ionica.smeets@gmail.com)? Ik heb een vraag aan jou, maar kan je email-adres nergens vinden!

bibi zei

Ionica! Ik heb broccoli gekocht voor in de soep. En zelf gerooide aardappelen uit Friesland. Dat zal hem toch zeker goed doen. Ik zal je ook even mailen.

bibi zei

Ionica! Ik heb broccoli gekocht voor in de soep. En zelf gerooide aardappelen uit Friesland. Dat zal hem toch zeker goed doen. Ik zal je ook even mailen.

Ingrid zei

En, hoe is het met de spruitjesheld na inname van zijn broccoli-aardappelsoep? Vast iets beter!

Heb je die aardappelen zelf gerooid, Bibi? Hoe kwam dit zo?

(misschien zou je er een leuk gastblogje aan kunnen wijden, nu wij Jan Paul zo moeten missen...?)

bibi zei

Hier Radio Mexico: geen verbetering nog. ik herhaal: geen verbetering nog. Over. De troepen marcheren naar knooppunt zuid. Over. Wij houden stand. Over. Zicht nihil. Hoogte: 38,9 graden. Water na aan de lippen. Over en uit.

corien zei

oh oo. Dat klinkt als echte griep. Ik wist het wel. Teveel blootgesteld aan kinderen, die zoals iedereen weet vol virussen zitten en die niet zullen aarzelen om ze de wereld in te niesen en te hoesten. Wanneer is het volgende optreden, en zo ja, wie gaat de held vervangen?

Pascale zei

Neem je zelf ook een extra vitaminepil, zodat je er straks niet naast ligt met ijldromen van voorbijmarcherende stronken broccoli?

Gek trouwens, jij werd helemaal niet genoemd bij de feestelijke dankbetuigingen rondom de 250.000ste bezoeker. Al die mensen van de techniek met de eer strijken, terwijl jij nu toch het leeuwendeel van de vervanging op je neemt. Veel beterschap!

Gina zei

tijdje niet hier geweest, maar het is gelukkig nog steeds spruitentijd... en dna lees ik over griepvirussen die tierig welen, oei! beterschap voor Jan Paul en ook Bibi en Sien. want als er 1 ziek is, is de rest ook een beetje.

Jan Paul zei

Bibi. Ik wil een kopje thee.

bibi zei

ik heb je net een kopje thee gegeven

Jan Paul zei

Jamaar ik wil thee zonder honing.

Jan Paul zei

En ik wil een boterham.

bibi zei

een boterham met honing?

Jan Paul zei

Een halve met honing en een halve met jam.

Jan Paul zei

Waar blijft de thee nou?

bibi zei

de jam is op, ik ben zo terug. wil je frambozen of aardbei?

Jan Paul zei

Ik wil thee. Zonder honing. In de beker met de walvis erop.

Jan Paul zei

Bibi!

Jan Paul zei

Bibi!!!

Ingrid zei

Fijn om te horen dat je weer wat opknapt, Jan Paul...
Sterkte, Bibi.

bibi zei

Hier Radio Mexico. Over. Knooppunt zuid bereikt. Over. Was een hinderlaag. Over. Stuur meer manschappen. Wij houden ons gedeisd. Over. De bramenjam is op. Ik herhaal: de bramenjam is op. Over en uit.

marieke zei

Bibi, ik ben onderweg, met survivalpakket inclusief bramenjam. Houd stand. En moed. Ik herhaal: Houd moed. Ik kom eraan.
Over en sluiten.