dinsdag, september 15, 2009

Het mysterie van de graancirkelsDit staatje hierboven is van mijn bezoekersaantallen van de afgelopen week. Die top is dus van vandaag 13.55 uur. Hij wordt dus nog hoger en ik steven af op een verpulvering van mijn oude record (dat was toen ik de Griffel won).

Het mysterie: alle bezoekers komen voor het stukje over graancirkels...

Hoe kan dat?

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

Het lukt om de een of andere reden niet om direct te linken naar het stukje over graancirkels dat ik bedoel. Maar als je op de link klikt, zie je onder het stukje van vandaag een post getiteld 'Wat de TOF niet haalde'. Via dat stukje zijn vandaag zo'n vierhonderd bezoekers op dit blog gekomen. Waaróm? Het gaat niet eens over een naakte pippi langkous.

ted zei

Misschien zijn die statistieken wel helemaal niet correct, maar gerold uit een computer die de data niet goed interpreteert. Dat zou in ieder geval verklaren waarom ze soms zo raadselachtig zijn.

Jan Paul zei

Lies, damn lies and statistics. Ik gebruik Statcounter, en dat is meestal wel betrouwbaar. Ik heb Google Analytics als controle. Over het algemeen zijn ze het wel met elkaar eens, alleen zijn de cijfers bij Statcounter iets hoger, en heb ik bij Google weer veel meer regelmatige bezoekers.

Morgen weet ik meer, want dan heb ik de gegevens van Google. Statcounter kruipt nu richting de 900 bezoekers...

Lucienne zei

Misschien heb je aan onderstaande allang gedacht hoor, maar omdat ik het nog niet bij de reacties zag staan, toch nog even dit:
- Google heeft vandaag een graancirkellogo (waarom??);
- Met blogger.com kun je ook instellen dat je ziet van waaruit er naar je stukjes gelinkt wordt. Wellicht kun je dat (evt. tijdelijk) inschakelen om te kijken waar al deze bezoekers vandaan komen?
- Is het niet logisch dat de teller na jouw bericht met de link naar het graancirkelstukje, nog verder omhoog gaat?

corien zei

het aantal trouwe bezoekers is wel ineens dramatisch aan het dalen...

Jan Paul zei

Dat valt gelukkig reuze mee, Corien. Dit plaatje was nog maar halverwege de dag. Uiteindelijk liep het op tot 55, wat zeer bevredigend is. Het werkelijke getal ligt veel hoger, omdat sommige mensen 'dynamische' ip-adressen hebben en die herkent het programma niet als trouwe bezoeker.

Volgens Google Analytics zijn er zo'n tweeduizend mensen die mijn blog de laatste drie maanden regelmatig bezochten. Dat getal ligt in werkelijkheid lager omdat sommige mensen mijn blog via verschillende computers bezoeken, maar toch zeer bemoedigend.

Lucienne, Statcounter geeft ook aan hoe mensen op mijn blog kwamen en welk stukje ze het eerst lazen, de 'entry pages.' Ze kwamen binnen via het plaatje van de 'mowing-devil' bij het stukje.

Anyway: het oude record is verpulverd. Ik heb 1012 bezoeken gehad. Voor 80% graancirkelzoekers. Hopelijk hebben ze ook het bijbehorende stukje gelezen en zijn ze nu genezen van die flauwekul.