zaterdag, augustus 22, 2009

Inzending 29 – Gina, Lili en Liesbeth: blogs

Drie inzendingen in één post dit keer. Twee omdat ze nauw aan elkaar verwant zijn, de derde om er plaatjes bij te doen.

Gina stuurt een link naar het blog The Middle of Nowhere. De precieze link is naar blogstukjes over katten en honden (vooral die van de kat is retegoed geschreven): hier.

Lili stuurt een link naar hét blog voor hondenliefhebbers. Het is een wat wonderlijke mengeling van luim en ernst, maar sowieso geweldig als je dol bent op honden. Een tijd lang heeft er een column in gestaan ‘Rex and the city’, er is een literatuurbijlage, weetjes en allerlei tranentrekkende verhalen. Ook ‘dog art’ etc. Kortom: een soort hondenkrant, deels tongue-in-cheek en deels serieus (vermoedelijk vanwege de adverteerders). Overigens staan er in de glossy ook prachtig vormgegeven advertenties! Gewoon even wat op deze site rondneuzen, is mijn suggestie.

Dan nu het illustratiemateriaal bij dit stukje. Dat komt via Liesbeth. Die stuurde een bizarre link: crappy taxidermy. Oftewel: belabberd prepareren. Elke dag sturen mensen foto's in van dieren die nogal dubieus zijn opgezet. Zoals zo:Zo:Of zo:

5 opmerkingen:

coen zei

Wat een griezelkabinet. Wel fascinerend.

erik zei

In de Franse Alpen leeft een fantasiedier: Le Dahu. Die heeft twee korte poten links en twee lange rechts, zodat hij makkelijker over hellingen kan rennen. In heel veel donkere kafees in de Alpen zie je dan ook verminkte hazen, waarbij de poten aan 1 kant zijn ingekort. Ook een soort Crappy taxidermy. Heel fijn. Waar zouden we zijn zonder het internet?

Jan Paul zei

En het houdt maar niet op. Elke dag komen er weer verschillende bizarre foto's bij.

Marjolijn zei

Gruwelijk

Ionica zei

Om dat compleet mislukte opgezette hert-konijn moest ik zo hard lachen dat ik me verslikte in een slok water. Die preparateur zag het duidelijk niet meer zitten.

Wel grappig dat de "Jan Pauls blogbezoekers got talent" zomerprijsvraag vooral veel leuke links oplevert. Ik dacht eerst dat iedereen eigen liedjes, gedichten en breiwerken moest insturen.