vrijdag, augustus 07, 2009

Inzending 18 – Ionica: Topdrie van te leuke sites


Net als Kirsten heb ik er soms wat moeite mee om me te richten op mijn proefschrift. Een top drie van te leuke sites die ik tegenwoordig blokkeer tijdens werktijd (met het geweldige LeechBlock).

Nieuw op drie: Young House Love. Sinds ik de doe-het-zelf-blog van dit akelig opgeruimde Amerikaanse stel ontdekte, heb ik steeds zin om strepen op de muur te verven, een juwelenrekje te maken en onze woonkamer helemaal te veranderen voor minder dan 100 euro. Maar misschien moet ik eerst eens gewoon een keer stofzuigen.

Op twee: Cracked.com. Er zijn sites die ik grappiger vind (zoals deze), maar daar is de hoeveelheid pagina's nog te overzien. Op Cracked surf je van "The 5 Most Badass Presidents of All-Time" via "6 'Facts' About Historic Figures (Their Enemies Made Up)" naar "5 Pieces of Junk That Turned Out to be Invaluable Artifacts" en voor je het weet is je dag weer om.

Al jaren op één: EyezMaze. Een site vol vreemde spelletjes, die niet eens zo dom zijn. De begeleidende teksten zijn in aandoenlijk slecht Engels, gelukkig wijzen de spelletjes zich meestal vanzelf en zien ze er prachtig uit. Mijn favoriet is Grow Cube, waar je verschillende dingen (bot, water, poppetje, vuur) in de juiste volgorde op een kubus moet gooien. Alles beïnvloedt elkaar en het duurt even voor je doorhebt wat de bedoeling is. Nuja, je moet het gewoon spelen. Als je klaar bent met je werk.

7 opmerkingen:

Kirsten zei

Ook het volgen van de zomerprijsvraag vereist ijzeren discipline. Pas kijken als de werkdag voorbij is. En niet om half elf 's ochtends...

corien zei

aaaaargh! Ionica! Weer een werkdag naar de maan!

Jan Paul zei

Ja Corien, die reactie had ik ook toen Ionica's inzending kreeg. Maar momenteel heb ik het zo ontzettend druk dat ik me nog heb kunnen beheersen. Al heb ik één spelletje 'grow' geprobeerd. Gelukkig begreep ik daar niet genoeg van om meteen verslaafd te raken.

bibi zei

Ik wil ook een groentetuin. En ik loop inmiddels achter op schema.

corien zei

ik heb Ionica's favoriete spelletje gelukkig nog niet kunnen vinden, maar ik heb de trouwfoto's van twee volslagen onbekenden zitten bekijken en het verslag over hoe alles zo goedkoop mogelijk kan gelezen. Zucht.

Lili zei

Ja, dat blije stel is wel heel fijn! Misschien hebben ze ook wel een tip over teveel insecten in huis (en hoe je die verdelger dan heel onzichtbaar kunt inpassen in je interieurtje).
Wat spelletjes betreft hou ik het nog maar even bij Spider Solitaire (kun je nog bij bellen en zo), maar de link is al doorgestuurd naar een spelletjesfanaat. Mooi!

Ionica zei

Sorry! Het was misschien niet zo slim om dit in te sturen vòòr het weekend.

Ik heb trouwens inmiddels al uren op de blog van die Jake Lodwick (tip van Coen) doorgebracht en zelfs de vakantiefilmpjes van hem en zijn vriendin gekeken.