zaterdag, augustus 29, 2009

Graaf Sandwich is uit!

Gisteren kreeg ik het eerste exemplaar van Graaf Sandwich. Hij kan dus elk moment in de winkel liggen. En weet je wat? Omdat jullie het zijn nog één voorproefje:

Lekker genoeg om voor te sterven

Je hebt het vast wel eens gehoord: veel snacken is ongezond. Je krijgt teveel verkeerde vetten binnen als je veel hamburgers eet en friet eet. Daarom proberen de meeste fastfoodrestaurants om hun producten zo gezond mogelijk te maken. Ze gebruiken minder en beter vet en serveren ook salades en gezondere maaltijden. Doen alle fastfoodrestaurants dat? Nee. Er is ook een fastfoodrestaurant dat ‘Heart Attack Grill’ heet. Oftewel de ‘hartaanval grill,’ omdat de slechte vetten in fastfood ervoor zorgen dat je aderen dichtslibben, zodat je een hartaanval krijgt. Het eten bij de Heart Attack Grill is zo lekker dat ‘t het waard is om er voor te sterven, zeggen ze er zelf.

Je kunt er geen salades krijgen. Een blaadje sla op de hamburger is zelfs verboden. In plaats van een saladebar hebben ze er een frietbar. Je kunt er zoveel friet halen als je maar wilt. Die friet is ook nog eens gebakken in reuzel, dat is zo ongeveer het ongezondste vet dat er bestaat.

De hamburgers zijn genoemd naar de bypass, een operatie die je soms moet ondergaan als je een hartaanval hebt gekregen. Het is een soort verkeersomleiding die je bloed langs de verstopte ader loodst. Bij de Heart attack Grill kun je de Bypass, de Dubbele Bypass, de Driedubbele en ja zelfs de Vierdubbele bypass bestellen. Die laatste bestaat eigenlijk uit vier grote vette hamburgers met kaas bovenop elkaar. Als je één zo’n burger eet krijg je drie tot vier keer zoveel voedsel binnen als je dagelijks nodig hebt.

Ongezond? Reken maar. Gelukkig lopen er wel veel verpleegsters rond. Maar helaas zijn het geen echte verpleegsters, maar gewone serveersters in een verpleegstersuniform. Ze brengen je na het eten in een rolstoel weer naar buiten. Handig als je zoveel hebt gegeten dat je niet meer op je benen kunt staan.

En als bonus dit filmpje. Kijk en huiver:

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

En eindelijk eindelijk eindelijk heeft Blogger ook een gadget die de laatste reacties weergeeft.

Anoniem zei

Doet hij het wel?

Jan Paul zei

Nee dus.

Jan Paul zei

Ja! Hij doet het!

Edward zei

Ik mocht het boek al van dichtbij bekeken. Het ziet er geweldig uit!

coen zei

Mooi filmpje. Krijg direct trek.