donderdag, juli 30, 2009

Inzending 9 - Van alle markten thuis: boos

Dat een enkele foto al kandidaat kan zijn voor een prijs bewijst deze link naar het blog 'Van alle markten thuis.' Binnenkort nog een heel grappige link naar dit blog.

6 opmerkingen:

Jan Paul zei

En even een mededeling van huishoudelijke aard: ik kan momenteel wel mail ontvangen, maar niet versturen. Geen idee hoe dat komt...

Gina zei

vaak lost zoiets zich vanzelf op, zal ergens storinkje zijn of zo?

verder is het idd een grappige bijdrage, ben ook benieuwd naar dat 'thuisonderwijs' , waarom ze kiezen voor thuisonderwijs en hoe ze dat geregeld hebben...

Pascale zei

@ Gina: Het is altijd lastig om in twee zinnen uit te leggen waarom je daarvoor kiest. Er zijn zó veel redenen - het is een brede vraag met een breed antwoord. Daarom ben ik dat blog ook begonnen. In de hoop dat het iets van mijn motivatie duidelijk maakt (werkt niet helemáál, merk ik).

Toen ik deze onderwijsmogelijkheid ontdekte en er -na aanvankelijke afwijzing- een hoop over gelezen en uitgezocht had, dacht ik: waarom zouden we er eigenlijk niet voor kiezen?

Het regelen hoeft niet ingewikkeld te zijn; je kunt een beroep doen op vrijstelling van de Leerplichtwet.

Gina zei

hoi Pascale, dank voor je beknopte uitleg en jaa, ik had eigenlijk ook al een andere reactie nog (waarin ik zei dat het waarschijnlijk een heeeeel verhaal zou zijn om de keuze voor thuisonderwijs te verklaren) maar was tegelijkertijd een andere site aan het zoeken en toen liep de computer vast en was alles weg. ik zocht op schoolplicht en thuisonderwijs en kwam op een site uit waar ze uitleg gaven dat kinderen leerplicht hebben en niet zozeer schoolplicht, een vlaamse site en die zette de boel vast helaas, computer deed niets meer, moest uitzetten forceren.

maar ik heb sowieso je eerste blogbijdrage gelezen, waarin je uitlegt dat je een blog over thuisonderwijs gaat bijhouden. maar er waren uiteraard veel vragen waar ik niet zoo snel een antwoord op vond al bladerende in het blog, in de beperkte tijd vanmorgen.

ik las ergens ook dat er maar heel weinig kinderen via thuisonderwijs onderwezen worden...

http://www.thuisonderwijs.nl/

mij lijkt het een geweldig alternatief en ben eigenlijk ook benieuwd naar volwassenen die met thuisonderwijs zijn opgegroeid en hoe zij later in de maatschappij staan en tegen de wereld aankijken...

Pascale zei

Ha Gina,

Ja, dat laatste wilde ik ook weten voordat ik hiermee begon. Gelukkig zijn er nogal wat onderzoeksresultaten -voornamelijk Amerikaanse, Canadese en Britse, omdat het daar nou eenmaal veel meer voorkomt en er dus beter onderzoek gedaan kan worden.

Om er niet helemaal Jan Pauls thuisonderwijshoekje van te maken, kun je me natuurlijk altijd mailen als je meer wilt weten. Via 'Wie, wat & contact' bovenaan het blog.

Ik kan je wel alvast twee snelle links geven. Dit is een Amerikaans overzicht van wat er zoal van 'deze' kinderen terechtkomt:

http://www.hslda.org/research/ray2003/default.asp

En dit is een Nederlands pdf'je waarin ook de resultaten uit die Amerikaanse link hierboven verwerkt zijn:

http://www.homeschooling.nl/brochurethuisonderwijs.pdf

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.