woensdag, juni 03, 2009

Overal beestjes


Andy mag het huis niet in, maar komt ons zo nu en dan halen.

Dieren genoeg hier op Korfoe. We hebben zelfs al een paar dierenavonturen beleefd. Allereerst hebben we een soort van surrogaatSien. Hij heet Andy en heeft besloten ons huisdier te worden. Hij mag het huis niet in, maar vergezelt ons wel tijdens het hardlopen en andere wandelingen en ligt op mijn voeten als ik op het dakterras zit.

Andy's favoriete activiteit is spelen met een waterfles. Als ik tegelijkertijd over zijn hoofdje kriebel valt hij bijna in slaap, maar hij blijft wel trekken. Andy is een beetje gek.

Minder welkome huisdieren zijn er ook.

We held the day
In the palm
Of our hand
They ruled the night
And the night
Seemed to last as long as six weeks
On Parris Island


Dat zong Billy Joel al in Goodnight Saigon. Het slaat ook op onze strijd met de muggen op Korfoe. Een strijd die overdag makkelijk te winnen is, maar 's avonds steevast een andere wending neemt. Met een klamboe, muggenlamp en antimuggenmiddel is het in bed veilig, maar daarbuiten zijn we sitting ducks.

Verder kwamen we gisteren op Kerkyra een jonge vogel tegen die tegen een raam was gevlogen. In eerste instantie dacht Bibi dat het om een om een gierzwaluw ging. Geen gekke gedachte, want er zijn hier net zoveel gierzwaluwen als muggen. Nou blijven gierzwaluw de eerste jaren permanent in de lucht. Ze slapen zelfs door middel van de thermiek hoog in de lucht. En ze kunnen niet vanaf de grond omhoog komen. Ze storten zich omlaag als ze voor het eerst gaan vliegen. Dat betekende dus dat we het arme versufte diertje toch omhoog moesten gooien, zodat het dan misschien weer kon vliegen. Helaas ging dat niet zoals we wilden. Het beestje viel gewoon omlaag. Niet zo hard, gelukkig. Uiteindelijk kwam Bibi er achter dat het een soort merelachtig vogeltje was. En gelukkig was de vader van het vogeltje ook in de buurt om een oogje in het zeil te houden. We hebben het dier op een beschutte plek achtergelaten en vermoeden dat het uiteindelijk wel goed met hem komt.

Hier kwamen we het zielige vogeltje tegen.

En ten slotte reden we in onze bus achter een losgebroken paard aan. Het dier had een zadel om en werd opgejaagd door onze bus. Levensgevaarlijk, want het was al donker en er kon elk moment een tegenligger aankomen. Paarden hebben hier op Korfoe geen koplampen (alles mag hier zomaar), dus het was echt ernstig. Maar gelukkig sloeg het paard een zijweggetje in. De eigenaren hebben wel een probleem, want het dier heeft een eind gelopen en zal lastig te vinden zijn in het donker.

4 opmerkingen:

Edward zei

AS WE SPEAK is Andy op ons terras aan zijn vierenveertigste poging bezig Jan Paul tot een portie flessentrekkerij over te halen. Aaien mag ook, zegt Andy. Of stokkiegooi. Alles is goed. Kom nou, mister.
En AS WE SPEAK staat Jan Paul op. Voor de vierenveertigste keer.

bibi zei

Vandaag mijn eerste ezellessen gehad. En Jan Paul, waar zijn de vuurvliegjes?

Jeska zei

Ik hoop dat je op de terugreis langs de douane komt met die kwispelende staart uit je koffer, Jan Paul.

Gina zei

leuk zo, berichten uit Griekenland.

veel plezier daar!