woensdag, juni 10, 2009

IncorruptedDat was even feest eergisteren, met de Griffel van Edward! 'Het went nooit,' zei hij. 'Het blijft elke keer weer een fantastisch moment als je het hoort.' Dat lijkt mij ook. We hoorden het toen we op weg waren naar een dorpje waar ezels woonden. Edward merkte op de fiets dat hij 154 nieuwe oproepen had gemist. Toen ging er wel een belletje bij hem rinkelen.

In het dorpje zelf hebben we maar een ezel gezien, en dat was meer dan genoeg. Er zat een oud omaatje op dat drie keer zo zwaar was als de ezel zelf. Om de drie meter kreeg het dier een klap met een touw met een knoop aan het uiteinde. Gewoon, omdat dat zo hoorde. Niet omdat het dier er sneller van ging lopen. Het was overigens wel een prachtig oud middeleeuws dorpje. Maar middeleeuws dus helaas om meerdere reden.

Vervolgens zijn we in het Folkloristic Museum of Corfu geweest. Het was een heel klein huisje dat ingericht was als een middle class Grieks huis van zo'n 150 jaar geleden. Erg aardig om te zien. Het was een beetje zoals je zou verwachten: een slaapkamer met een bed voor de ouders een kinderbed en een wieg; een woonkamer en een keukentje. Op zolder was er nog een ruimte met andere folkloristische voorwerpen. We bleven bij elk voorwerp tien keer langer staan dan strikt noodzakelijk was, omdat we anders na drie minuten weer op straat zouden staan. En dat was onbeleefd tegenover de mevrouw van het museum.

's Middags hebben Bibi en Edward een lezing gegeven voor alle Nederlandstalige kinderen op Korfoe. Daarna zijn we naar de kerk gegaan van de beschermheilige van het eiland: Spiridon. Spiridon leefde in de tijd van Sint Nicolaas, in de vierde eeuw na Christus. Hij was eerst schaapsherder en werd later bischop. Tijdens zijn leven verrichtte hij al enkele wonderen, maar ook na zijn dood gebeurde er nog iets opmerkelijks: zijn lichaam verging niet. 'Incorrupted' noemen de Engelsen dat. Het lichaam van Spiridon bestaat nog steeds en wordt bewaard in een sarcofaag. Eens per jaar zetten ze hem op een stoel en leiden ze hem door de stad.Gisteren was het de warmste dag tot nu toe. Als je koffie of thee dronk moest je je kopje snel leegdrinken, anders warmde het door de temperatuur hier zo sterk op dat je je lippen nog veel sterker verbrandde. Vandaag belooft het overigens nog warmer te worden. Gelukkig is het allemaal prima te doen omdat het nooit zo drukkend wordt als in Nederland. Het leven verschuift een beetje op dit soort dagen. De siësta duurt wat langer en het eten gebeurt 's avonds nog een uurtje later. Zo zaten we gisteravond nog laat aan tafel. Laat genoeg om thuis de volle maan te zien opkomen boven de heuvels. Net zo rood als de zon, maar dan omgeven door donker. Heel mooi.

Op het pleintje werd Andy een beetje gepest door de kinderen daar. Andy had het zelf alleen niet door en vermaakte zich prima met ze.

3 opmerkingen:

Han zei

Hmmm...op die foto ziet Spiridon er toch een tikje `corrupted' uit.

Ionica zei

En gefeliciteerd voor Edward!

(Dat hierboven was ik ook, mijn vriend had mijn laptop gebruikt en dan staat zijn naam nog overal ingevuld.)

Jan Paul zei

Voor iemand van een dikke 1600 jaar oud toch nog een glad perzikhuidje, hoor.