maandag, juni 08, 2009

Fata Morgana of Photoshop


Het wordt elke dag warmer. Vandaag konden we voor het eerst niet meer op ons dakterras ontbijten vanwege de hitte. Gelukkig hebben we ook een balkon in de schaduw en daarop is het bijzonder aangenaam. Het fijne van het fietsen op het eiland is dat je zo hard gaat dat je altijd wind hebt. Ik wist eigenlijk niet dat het zo leuk kon zijn. De fietsen van nu zijn totaal anders dan die van vroeger. Met het grootste gemak beklim je een helling die vroeger buitengewoon zwaar zou zijn geweest.

We hebben de baas van Andy inmiddels uitgebreid gesproken. Hij heet Paul en hij is een sympathieke Brit die met een Griekse dame op het eiland is getrouwd. Paul vond Andy twee jaar geleden als puppy onder een vuilnisbak. Uiteindelijk heeft hij hem maar meegenomen en gehouden. Nou ja, gehouden... Andy is van niemand. Gisteren maakte Paul een avondwandelingetje met zijn vrouw en de hond. Ze kwamen een Brits echtpaar tegen en Andy liep vervolgens met het andere stel mee. Pas 's ochtends vroeg kwam hij weer bij zijn baas voor het ontbijt.

De strijd om Kweepeer is 's nachts niet te winnen. De muggen zijn met teveel en ze zijn te sterk. Qua intellect en tactiek zijn ze ons verreweg de baas. Bovendien kennen ze het terrein natuurlijk veel beter dan wij. Dat weten ze en daarom valt er ook niet met ze te onderhandelen. Elk voorstel voor een wapenstilstand wordt in de wind geslagen. Toch geven we ons nog niet over. Nog niet.

Gisteren probeerden we een ander strand uit. Het was wat lastiger te bereiken volgens de folders, maar het was alleszins de extra moeite waard. Er was een schitterend zandstrand met ook nog een klein naaktstrandje voor de liefhebbers. Daar zijn we niet zo van, maar normaal gesproken kunnen we er wel tegen. Op de foto's (zie boven) zag het er ook heel mooi uit, maar in werkelijkheid was het net zo groot als ons dakterras en afgeladen vol met naakte mensen. Ongeveer zoals Zandvoort op de drukste zomerdag, maar dan met grote bossen schaamhaar waar je ook maar keek. Snel terug naar ons vertrouwde strandje dus. Ik denk dat het Griekse bureau voor toerisme flink heeft lopen Photoshoppen.

Zometeen gaan we naar ezeltjes kijken. Ben benieuwd.

6 opmerkingen:

ted zei

Weet Edward al dat-ie een Zilveren Griffel heeft?

marieke zei

Ja, dat weet hij al... :)

Jan Paul zei

En jij ook gefeliciteerd Ted!

muggenveteraan zei

tactische tips voor de strijd om de kweepeer:
- koop een spuitbus!!
- spuit laag. Spuit in hoeken en achter deuren. Spuit boven zwarte kleren. Spuit in de badkamer.
- klamboes kunnen averechts werken. Kleine mugjes vliegen door de gaatjes heen, zuigen zich vol en zijn dan zo dik dat ze niet meer weg kunnen.

Jan Paul zei

Dat zou misschien wel eens de beste oplossing kunnen zijn. Chemische oorlogvoering.

corien zei

volgens mij is dat het enige dat helpt. Elke avond spuiten. Je staat versteld van wat er dan nog meer tevoorschijn kruipt en op zijn rug gaat liggen.