maandag, mei 04, 2009

Dodenherdenking Utrecht

Vanavond mag ik een voordracht houden na afloop van de dodenherdenking op het Domplein in Utrecht. Dat is een mooie en eervolle opdracht, maar ergens is het een beetje raar. Ik sta waarschijnlijk voor een zaal met mensen die mij veel meer te vertellen hebben dan ik hen. Daar zal ik het vanavond dan ook over hebben: hoe hun herinneringen via mijn generatie doorgegeven moeten worden naar de volgende generaties.

De voordracht is in de aula van het Academiegebouw op het Domplein.

6 opmerkingen:

ted zei

Volgens mij is dat heel verstandig, Jan Paul. Je voelt je al gauw misplaatst als je in het publiek mensen ziet zitten die uit eigen waarneming beter weten waar je het over hebt dan jijzelf. Maar het is ook belangrijk om aan die vorige generatie te laten wéten dat je mee zult helpen om het te onthouden. Veel succes vanavond!

Jan Paul zei

Dank je!

Anoniem zei

De lollige tekst rechts van dit bericht is vrij misplaatst.

Jan Paul zei

Die tekst staat er al een tijdje en is alleen vandaag bij dit stukje niet zo op z'n plek.

Iedereen die regelmatig op dit blog komt weet dat. En mensen die nieuw zijn zullen het ongetwijfeld begrijpen.

ted zei

Hoe ging het?

Jan Paul zei

Het was een geslaagde avond. Ik wilde graag dat er na afloop van mijn lezing een discussie op gang kwam. De eerste minuten verliepen wat stroef, maar uiteindelijk verliep het precies zoals ik gehoopt had.

Mijn doel was om mensen aan te sporen om hun persoonlijke verhaal over de oorlog op te schrijven of door te vertellen, zodat die verhalen niet verloren gaan. Die boodschap is goed ontvangen.